Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zloději jsou ve svém živlu, tvrdí policie. Jak ochránit svůj majetek?

Krádeže nebo vloupání. To jsou věci, které policie řeší prakticky denně. Podle policistů jsou nenechavci stále více vynalézavější a vytypovávají si objekty se slabým zabezpečením. Jak chatu, kůlnu, zahradní domek nebo garáž správně zabezpečit? A co dělat, když už se stanete terčem zlodějů? Odpovědi najdete v textu níže.

„Je důležité si uvědomit, že zloději jsou často vysoce vynalézaví a využívají příležitostí, které se jim naskýtají. Mají pečlivě naplánované akce a předem vybrané objekty se slabým zabezpečením. Vědí, jak je využít k tomu, aby se dostali dovnitř,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová

Pokud zjistíte, že došlo k vykradení: 

  • Kontaktujte policii.  
  • Zablokujte kreditky.  
  • Ohlaste zmizení dokladů  
  • Vytvořte si seznam. Napište si seznam odcizených věcí včetně těch, které byly při vloupání poškozeny.  
  • Kontaktujte pojišťovnu.  

Základem jsou bezpečné dveře a také okna  

Základem správného bezpečnostního vybavení jsou především kvalitní dveře a okna. „Sáhnout byste měli po bezpečnostní vložce s certifikací, levným bezejmenným zámkům s nejasným výrobcem se raději vyhněte,“ říká mluvčí.  

U vchodových dveří je dobré se zaměřit na certifikovanou zámkovou vložku minimálně III. třídy odolnosti. Zjednodušeně se dá říct, že čím větší třídu vložka splňuje, tím je těžší se pro zloděje dostat dovnitř. 

Kvalitní okna a dveře lze doplnit o pantové bloky, kování, okenice. V případě francouzských oken lze použít například bezpečnostní folii.  

Kromě toho pomůže i instalace bezpečnostního systému. Například bezpečnostní kamery dnes umí poslat notifikaci na telefon ve chvíli, kdy se v jejich zorném poli objeví pohyb. Spolehlivě rozeznají například zvíře od člověka. 

Cenné věci nepatří do bytu ale trezoru   

„Velké částky v hotovosti rozhodně neschovávejte doma v šuplíku. Vložte je na účet v bance. Pokud vlastníte jakékoliv cenné předměty, pro svůj klid je raději uložte do bezpečnostní schránky v bance,“ vysvětluje mluvčí.  

Stejně tak je dobré pečlivě schovávat klíče od auta. Ty bychom neměli nechávat na věšáku nebo v misce s ostatními klíči.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jarmoluk | Pixabay

Štítky policie, okno, banka, krádež, loupež, chata, kůlna, zabezpečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději jsou ve svém živlu, tvrdí policie. Jak ochránit svůj majetek?  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.