Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z obchodů ukradl dva mobilní telefony a zlatý prsten, vynést mu to může až 2 roky v base

Případ tří srpnových krádeží během dvou dnů nyní objasnila hradecká policie. Sedmatřicetiletý zloděj chodil krást do jednoho obchodního domu v Hradci Králové, kde si přivlastnil dva mobilní telefony a zlatý prsten. Obviněnému muži hrozí za krádež až dva roky vězení.

„První krádeže se dopustil tak, že vzal z regálu s vystaveným zbožím jeden telefon a bez jeho zaplacení prošel pokladní zónou. Další telefon v tom samém obchodě odcizil stejným způsobem avšak o hodinu později. Krádežemi telefonů způsobil prodejci škodu za necelý jeden tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Telefony mu ale nestačili a svoji pozornost brzy zaměřil na jiné odvětví. O den později přišel do zlatnictví, kde požádal o vyzkoušení zlatého prstenu v hodnotě téměř 7 tisíc korun. „Prsten si navlékl na prst a z prodejny vzápětí utekl. Prodavačka ho ještě kousek pronásledovala, ale muž byl rychlejší a zmizel,“ popsala mluvčí.

K dopadení pachatele policistům pomohl kamerový systém, který byl v prodejnách. Díky místní znalosti muže nakonec ztotožnili a zadrželi. „K trestné činnosti se muž doznal a uvedl, že ho ke krádežím vedla finanční tíseň a peníze utržené za prodej telefonů a prstenu užil pro svoji potřebu. Obviněnému muži za krádež hrozí až dva roky vězení,“ uzavřela Kormošová.

Autoři

Štítky Policie ČR, krádež, mobil, prsten, Hradec Králové, mobilní telefon

Z obchodů ukradl dva mobilní telefony a zlatý prsten, vynést mu to může až 2 roky v base  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.