Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž ubil ženu nástrčným trubkovým klíčem, u soudu dostal 19 let

Třiadvacetiletý muž se u Krajského soudu v Hradci Králové přiznal k vraždě družky. Podle obžaloby 5. dubna večer v rodinném domě v jedné obci na Jičínsku sedmadvacetiletou ženu ubil k smrti. Dnes dostal u soudu trest 19 let.

"Cítím se být vinen. Útok trval pět deset minut. Ztratil jsem nad sebou kontrolu. Během útoku říkala, ať ji nechám být. Nevím, kolikrát jsem jí udeřil, bil jsem ji jen rukama. Od začátku byl náš vztah problematický," řekl soudu obžalovaný muž František A. Spolu mají nezletilou dceru, manželé nebyli. ,

Podle obžaloby čin spáchal muž zvlášť trýznivým způsobem, v důsledku napadení žena zažila před smrtí mučivé útrapy. Podle obžalovaného žena neunesla rozchod. "Řekl jsem jí, ať si sbalí věci, pohádali jsme se," řekl soudu. Obžalovaný po útoku zavolal záchrannou službu.

Matka poškozené ženy v přípravném řízení uvedla, že jí týral, dnes odmítla vypovídat. "Byli spolu přes sedm let, zpočátku na mě dělal dojem, že je to slušný kluk. Poté se to změnilo, začal jí napadat," uvedla do policejního protokolu, ze kterého dnes předseda senátu Petr Mráka citoval. "Když nebylo po jeho, začal řádit. Modřiny vysvětlovala, že upadla a podobně. Proč s ním zůstávala, nevím," uvedla do protokolu matka poškozené.

"Napadl poškozenou přesně nezjištěným počtem úderů po celém těle, útok byl velmi surový. Poškozená v důsledku mnohočetných poranění zkolabovala a následně zemřela," řekla u soudu státní zástupkyně Lenka Faltusová. 

Krajský soud v Hradci Králové vynesl rozsudek v tomto případu. Třiadvacetiletý pachatel usmrtil podle soudu ženu zvlášť brutálním způsobem, desítkami úderů tyči, to vše sledovalo jejich roční dítě. Soud poslal muže na 19 let za mříže a rodině zavražděné musí zaplatit čtyři miliony korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, soud, vražda, Jičínsko, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ubil ženu nástrčným trubkovým klíčem, u soudu dostal 19 let  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.