Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Uvěřila báchorce o napadeném účtu, podvodník ji objednal taxi k bitcoinmatu

Lidé jsou nepoučitelní a důkazem jsou policejní svodky. 24 letá žena z Hradce Králové uvěřila pohádce o napadeném účtu, podvodník ji dokonce objednal taxík, aby své vybrané úspory mohla vložit do pardubického bitcoimatu.

Tohle snad už ani nemůže být pravda, ale je. 24 letá žena sedla na lep neznámému volajícímu, který ji přesvědčil o tom, že má napadený účet. Více než 700 tisíc vložila do bitcoimatu v Pardubicích, kam ji dovezl z Hradce Králové taxík, který ji dojednal podvodník, ale který, přestože měla úhradu přislíbenou, musela zaplatit sama.

A další případ. 42 letá žena zase necelých půl milionu korun z "napadeného účtu" rozeslala v 15 transakcích na 4 různé účty. Třetí podvedená uvěřila neznámé volající osobě, která ji slíbila dar ve výši 610 tisíc Eur. Za dar však musela uhradit různé poplatky. Než si žena uvědomila, že se jedná o výmysl, podařilo se podvodníkovi z ní vytáhnout přes 50 tisíc korun.

Muži se zase na internetu zalíbila reklama na výhodnou investici do kryptoměn. Po zaregistrování se mu ozval "odborník na investice", který ho přiměl k instalování programu na vzdálenou správu. Poté za pomoci poškozeného, jenž potvrzoval autorizační kódy, mu z bankovního účtu převedl přes 620 tisíc korun do zahraničí.

Policie opět apeluje na lidi, aby nevěřili všemu, co vidí na internetu a hlavně nevěřili neznámým volajícím! Na internetu i v telefonu se každý může vydávat za kohokoliv. "Nikdy nikomu nesdělujte přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, údaje z platební karty, autorizační kódy, ani žádná vaše hesla! V žádném případě takovým lidem neposílejte žádné peníze, přestože vám slibují modré z nebe. Bitcoinmat není žádná bankovní úschovna, ale přístroj, kde se nakupuje kryptoměna. Stvrzenky od vkladu jsou k ničemu, protože nemáte heslo k bitcoinmatovému účtu peněžence. K těmto penězům se kromě podvodníka nikdo jiný nedostane," varuje v policejní zprávě mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky PČR, policie, podvod, bitcomat, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uvěřila báchorce o napadeném účtu, podvodník ji objednal taxi k bitcoinmatu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.