Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Náchodští policisté zajistili padělky za 600 tisíc korun při šetření nehody se srnou

Měla to být běžná nehoda, při které došlo ke srážce auta se srnou. Náchodští policisté ale našli v autě, které skončilo po nehodě v příkopu poblíž hranic s Polskem, falešné bankovky. Opodál jich bylo schovaných ještě víc. Z padělání peněz obvinili dva muže, kterým hrozí až pět let vězení.

Policisté vyrazili k místu nehody a potkali muže, který jim šel naproti. Když zastavili, vysvětlil, že auto po střetu se srnou skončilo v příkopu a on se vydal pro pomoc. S policisty tedy odjel na místo nehody, kde se už nikdo jiný nenacházel.

Test na alkohol byl u muže negativní, na požití omamných a psychotropních látek už ale ne. Konkrétně mu vyšel pozitivní test na amfetamin/metanfetamin. Policisty ale přesvědčoval, že on neřídil. Kriminalisté zjistili, že auto bylo den předtím vypůjčeno z autopůjčovny.

Když začali policisté ohledávat místo nehody, nestačili se divit. Kromě plynové pistole, našli i padělané peníze s Masarykem a nebylo jich málo. „V rámci širšího ohledání místa dopravní nehody nalezli policisté sto sedmnáct kusů padělaných pětitisícových bankovek schovaných pod navršenou hromadou listí a další tři padělané pětitisícové bankovky pak přímo ve vozidle pod sedadlem spolujezdce," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Zajištěny byly padělané bankovky v celkové výši šest set tisíc korun. Následně byly odeslány do České národní banky s žádostí o jejich odborné posouzení. Všechny padělky byly označeny stupněm čtyři, tedy méně zdařilé.

„Dalším prověřováním věci se policistům podařilo zjistit totožnost i druhého muže z vozidla. Oba muži byli následně obviněni z trestného činu Padělání a pozměnění peněz, za který jim hrozí až pět let odnětí svobody, doplnila Konečná.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, peníze, Polsko, Česká národní banka, padělky, srna, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodští policisté zajistili padělky za 600 tisíc korun při šetření nehody se srnou  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.