Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž z Novopacka chtěl zhodnotit peníze přes virtuální měnu, přišel o víc jak dva miliony

Další případ klasického podvodu do sbírky. Muž z Novopacka naletěl na podvodný inzerát, který lákal na zhodnocení peněz. Podvedený přišel o víc jak dva miliony korun.

Jičínští kriminalisté se zabývají dalším případem investice do virtuálních měn. Tentokrát chtěl zúročit své finanční prostředky 69letý muž z Novopacka. Na internetu narazil na reklamu s českým hercem a moderátorem, kdy součástí této reklamy měla být možnost investice do virtuálních měn.

Muž po registraci obdržel email s prvotními informacemi k investici. Poté dle instrukcí zaplatil necelých šest isíc korun a čekal, až ho zkontaktuje poradce z Portugalska, který mu měl být nápomocen při investování.  "Poradce s ním komunikoval prostřednictvím textových zpráv či lámanou češtinou formou hovorů přes aplikaci WhatsApp. Nejdříve měl muže přesvědčit k instalaci programu AnyDesk a následně ho přimět k převedení finanční hotovosti v celkové výši přes 2.200.000,- korun. Po převedení však s poškozeným přestal komunikovat," popsala v tiskové zprávě policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Policie opět v těchto případech varuje veřejnost před tímto podvodným jednáním a doporučuje maximální obezřetnost, jelikož ke každé takové investici je potřeba přistupovat jako k rizikové. Před samotnou investicí do kryptoměn je vždy potřeba zjistit, jak tyto investiční platformy fungují a jakým způsobem se provádí nákup a prodej této měny.

Stejně tak je důležité ověřit si věrohodnost investičního poradce nebo dané společnosti, a rovněž je třeba pamatovat na to, že nikomu za žádných okolností není třeba povolovat vzdálený přístup ke svému počítači nebo jinému elektronickému zařízení. Zpřístupnit zařízení cizí osobě na dálku je vysoce nebezpečné, prakticky je to stejné, jako byste posadili pachatele před vaše zařízení a nechali ho, aby v něm prováděl cokoliv, co ho napadne, včetně manipulace s vašimi penězi v elektronickém bankovnictví. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky podvod, policie, peníze, Královéhradecký kraj, ČR, virtuální měna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Novopacka chtěl zhodnotit peníze přes virtuální měnu, přišel o víc jak dva miliony  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.