Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž obžalovaný z vraždy a loupeží se u hradeckého soudu přiznal

Krajský soud v Hradci Králové dnes začal projednávat případ vraždy devětadvacetileté ženy ve Dvoře Králové nad Labem a pěti loupežných přepadení v bankovních domech. Obžalovaný Pavel Kohút podle spisu 23. listopadu 2017 ubodal nožem svoji přítelkyni, se kterou žil. Při vyšetřování se po zkoumání jeho vzorků DNA zjistilo, že má na svědomí i pět dřívějších ozbrojených bankovních loupežných přepadení. Třiačtyřicetiletý Kohút se přiznal. Hrozí mu až 18 let vězení.

„Nepohodli se, napadl ji kuchyňským nožem. Způsobil jí celkem 32 bodnořezných ran na různých částech těla, a to levé straně krku, přední straně hrudníku, obou horních a dolních končetinách,“ řekl státní zástupce Milan Vacek. K vraždě Kohút do policejního protokolu řekl, že v kritickou noc popíjeli alkohol a dali si dohromady jednoho jointa marihuany.

„Byl jsem dezorientovaný, pamatuji si první tři rány. Vím, že to, co se stalo, vrátit nelze. Je mi to líto, bylo to osobní selhání,“ řekl dnes soudu Kohút. Podle něj jejich vztah ovlivnilo požívání alkoholu i to, že přítelkyně byla prý závislá na drogách. „Gradovalo to hádkami, fyzickými napadeními, a to jak z mé, tak její strany. Ať jsme žili, jak jsem žili, tak jsme se milovali,“ vypověděl Kohút. Během výslechu vzlykal.

Policie podezřelého zadržela asi půl hodiny po oznámení nálezu těla a jeho útěku z místa činu. Kriminalisté mu odebrali vzorky DNA a porovnali je se vzorky z vyšetřování starších neobjasněných zločinů. Na základě toho zjistili, že v letech 2007 až 2014 přepadl se střelnou zbraní pět bank v Praze, Brně a v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. „Byla to pokaždé plynová pistole, která nebyla nabitá,“ řekl Kohút.

Pouze v jednom případě z května 2009 se mu ale podařilo získat peníze, a to přes 382 tisíc korun. Při tomto útoku způsobil pokladní banky posttraumatickou stresovou poruchu. Obžalovaný řekl, že ho k tomu přiměla špatná finanční situace. „Dříve jsem měl peníze, byl jsem zvyklý na nějaký příjem, nedokázal jsem si přiznat, že se mi v podnikání nedaří a že bych měl začít pracovat,“ řekl soudu Kohút.

Za přepadení se omluvil přepadeným pracovníkům bank i lidem, které ohrozil. „Chtěl bych se omluvit všem lidem, se kterými jsem přišel nějakým způsobem do styku, které jsem nějakým způsobem ohrožoval. Je mi to líto,“ dodal. Hlavní líčení je naplánované i na další dny.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Krajský soud, líčení, soud, vražda, Krajský soud v Hradci Králové, Dvůr Králové nad Labem, banka, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž obžalovaný z vraždy a loupeží se u hradeckého soudu přiznal  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.