Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finanční poradce šest let lákal peníze z důvěřivých klientů, přišel si na tři a půl milionu

Finanční poradce během šesti let zpronevěřil tři a půl milionu korun. O peníze přitom obral vlastní klienty. Lákal je na vysoké zhodnocení v horizontu několika měsíců. Podvodník působil na Náchodsku jako zástupce zavedené poradenské firmy.

Náchodští kriminalisté řeší případ podvodného finančního poradce. Ten měl vábit peníze od svých klientů, aby je následně zpronevěřil. Během šesti let si měl takto přijít na tři a půl milionu korun. „Peníze lákal z lidí pod záminkou nadstandartního zhodnocení finančních prostředků, ty následně používal pro svoji potřebu,” popsala policejní mluvčí Eva Prachařová. Nejčastěji nabízel výhodné zhodnocení těm zákazníkům, kterým vyřizoval konsolidaci půjček.

Muž působil na Náchodsku jako zástupce zavedené poradenské firmy. Poškozeným klientům tvrdil, že jejich peníze zhodnotí až o osmdesát procent, a to v krátkém období od třech měsíců, až do jednoho roku. Používal přitom také legendu, že si půjčuje na vlastní podnikání. Předání peněz probíhalo nejčastěji v hotovosti hotovosti přímo před bankou, kde si podvedení vyřídili půjčku.

„Zpočátku muž své sliby částečně plnil, platil za klienty splátky úvěru, některým dokonce i část vylákaných peněz vrátil. O své zapůjčené peníze se však museli klienti stále hlásit a připomínat. Žádnému z nich přitom nepředal oněch slibovaných osmdesát procent navíc," dodala policejní mluvčí.

Podvodný finanční poradce působil podle kriminalistů hlavně na Náchodsku. Nevylučují však, že by někteří poškození mohli být i odjinud. Obracejí se proto na veřejnost. Máte-li pocit, že jste se také stali obětmi popsaného podvodu vykutáleného finančního poradce, učiňte oznámení na kriminální policii v Náchodě.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, Policie ČR, zpronevěra, finance, peníze, finanční poradce, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční poradce šest let lákal peníze z důvěřivých klientů, přišel si na tři a půl milionu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.