Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odsouzený podvodník utekl do Chorvatska. Po dvou letech ho vypátrali hradečtí policisté

Velký úspěch si v těchto dnech připsali hradečtí policisté. Podařilo se jim získat informaci o muži, po kterém bylo téměř dva roky vyhlášeno celostátní pátrání a vydán evropský i mezinárodní zatýkací rozkaz. Jednačtyřicetiletý muž uprchl do ciziny poté, co byl v České republice odsouzen za zpronevěru a podvod, nyní již sedí v chorvatské vazbě.

„Jedenačtyřicetiletý muž byl na jaře 2016 kvůli několikasettisícové škodě za trestné činy zpronevěra a podvod odsouzen ke třem letům odnětí svobody nepodmíněně. Jelikož však do vězení nenastoupil, soudce vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, na základě čehož bylo vyhlášeno pátrání,“ řekla mluvčí policistů Iva Kormošová

V současnosti je proti němu vedeno další trestní řízení, kdy je opět obviněn z podvodu a zpronevěry. Od roku 2013 do roku 2016 si měl pujčit více jak 700 tisíc korun, ačkoliv věděl, že je kvůli svým exekucím nebude moci splatit. Kladeno mu je rovněž za vinu, že přijal do prodeje zboží za 4 miliony korun, které neuhradil ani nevrátil.

Na konci letošního července trutnovští kriminalisté ukončili vyšetřování a kompletní spis s návrhem na podání obžaloby předali Okresnímu státnímu zastupitelství v Trutnově.

Odsouzený muž byl ale stále nezvěstný. „Pátrači vlastním šetřením zjistili, že by se hledaná osoba měla nacházet na území Chorvatska. Z tohoto důvodu cestou oddělení mezinárodní policejní spolupráce požádali chorvatské kolegy o prověření zjištěných skutečností. Ti zareagovali okamžitě, informace prověřili a následně hledaného muže zadrželi na jednom z chorvatských ostrovů, kde vystupoval pod cizí identitou,“ popsala mluvčí.

Po jednačtyřicetiletém podvodníkovi pátrali i chorvatští policisté, důvodem bylo jeho dřívější "podnikání" s elektrokoly. I v Chorvatsku měl způsobit několikamilionové škody, z toho důvodu je muž v současné době v chorvatské vazbě.

„Zda ho nejprve odsoudí v Chorvatsku, nebo ho vydají do České republiky, je zatím v jednání,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, podvod, útěk, dopadení, Chorvatsko, zpronevěra, Česko, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzený podvodník utekl do Chorvatska. Po dvou letech ho vypátrali hradečtí policisté  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.