Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během Hip Hop Kempu bylo zadrženo 22 osob podezřelých ze spáchání trestného činu

Bezpečnostní opatření policistů, strážníků a celníků s názvem "Hip Hop Kemp 2018" je u konce. V jeho průběhu bylo zkontrolováno přes 2 400 osob a více jak 1 200 automobilů, ať již osobních, nákladních či autobusů.

„Bylo zadrženo dvacet dva osob, neboť byly podezřelé ze spáchání trestného činu a přes sto šedesát osob u sebe mělo menší množství drog, což bylo zadokumentováno a řešeno,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Drtivá většina z dvaadvaceti podezřelých ze spáchání trestného činu byla zadržena kvůli drogám. V policejní síti rovněž uvízlo třináct opilých řidičů a čtyřicet pět šoférů pod vlivem omamných a psychotropních látek. Jeden zastavený dokonce ani neměl řidičské oprávnění.

„Za nejvýraznější úspěch společného působení policistů a celníků považujeme odhalení dvou cizinců, kteří se snažili pronést do areálu více než 610 gramů hašiše, popřípadě odhalení řidiče autobusu, který vezl několik návštěvníků festivalu a který byl pozitivně testován na přítomnost omamaných a psychotropních látek v těle,“ dodal Moravčík.

Celníci ve spolupráci s policisty a strážníky také vůbec poprvé používali přístroj zvaný itemizér, který s vysokou přesností a citlivostí velmi rychle rozpozná přítomnost konkrétních omamných a psychotropních látek, a to i ve stopovém množství ze stěrů různých ploch. „Celníci pomocí speciálních papírků, které následně do přístroje k analýze vložili, stírali volanty, sedadla automobilu, obaly, nebo také dlaně kontrolujících osob či jiné části jejich těl,“ popsala testování tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová.

„Závěrem lze konstatovat, že i letošní ročník potvrdil, že Hip Hop Kemp je z pohledu Královéhradecké policie nejrizikovějším kulturním festivalem a výsledky legitimizují velké nasazení sil a prostředků,“ uzavřel policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky drogy, Hip Hop Kemp, kontroly, festival, hip hop, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během Hip Hop Kempu bylo zadrženo 22 osob podezřelých ze spáchání trestného činu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.