Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdrogovaný mladík utíkal před policií po nehodě u Futura. Navíc měl i zákazy řízení

Vyšetřování středeční dopravní nehody na Brněnské ulici u zastávky Futurum, se protáhlo na několik hodin. Dvaadvacetiletý řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost od zastavujícího vozu před sebou a došlo ke střetu. Mladík se dal před policisty na útěk a moc dobře věděl proč. Na kontě měl dva zákazy řízení, v těle drogy a auto, které řídil, nepatřilo jemu. Za mřížemi může skončit až na dva roky.

K nehodě vyjížděla krátce před čtvrtou hodinou policejní hlídka. Když dorazila místo, muž začal utíkat. Hlídka ho ale dostihla a po provedením testu na přítomnost drog a jiných omamných látek bylo jasné, proč takto zareagoval. V těle mu koloval amfetamin a metamfetamin.

„Policisté lustrací zjistili, že řidič má vysloveny dva platné zákazy řízení motorových vozidel až do srpna roku 2022 a navíc za volantem vozu, které mu nepatří,“ policejní mluvčí Lucie Konečná.

Vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se mladík odmítl podrobit. Převezen byl proto do policejní cely. Škoda, kterou řidič způsobil, byla vyčíslena na 55 tisíc korun.

„Dopravní policisté, kteří nyní celý případ šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a užívání cizí věci, za což muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ zakončila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, drogy, Futurum, policie, útěk, Hradec Králové, zákaz řízení, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný mladík utíkal před policií po nehodě u Futura. Navíc měl i zákazy řízení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.