Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nechal psa tři týdny zavřeného v pronajatém bytě, podvyživeného mezi výkaly ho našla až majitelka bytu

Královéhradecká kriminálka obvinila z týrání zvířat třiatřicetiletého muže. Ten nechal svoji fenku minimálně tři týdny zavřenou samotnou v bytě. Zvířeti navíc ani nenechal dostatek jídla a tekutin. Zesláblého psa zavřeného v pokoji mezi vlastními výkaly objevila až majitelka pronajímaného bytu.

Obviněný muž se podle obvinění policistů o svou fenku křížence plemen Staford, Pitbulteriér a Ridgeback dlouhodobě řádně nestaral. „Minimálně tři týdny ji nechal bez dozoru a samotnou v pronajatém bytě, nezajistil jí dostatek potravy, tekutin ani pohybu. Zanedbaného, podvyživeného a zesláblého psa sotva stojícího na nohou našla zavřeného v pokoji mezi jeho výkaly majitelka bytu, s kterou nájemce nekomunikoval. Navíc měl v tu dobu u bytu skončenou nájemní smlouvu. Žena okamžitě informovala policisty,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Psa odchytil strážník městské policie a předal ho do útulku, kde si nebyli ani jisti, zda se pes dožije druhého dne. Přestože měl mít váhu 25 až 30 kilo, vážil pouhých 18 kilogramů. „Měl zarostlý obojek, přerostlé drápy, zanedbanou kůži a nemocné uši. Nebyl označen mikročipem a ani neměl očkovací průkaz. Díky poskytnuté zdravotní péči pes naštěstí přežil,“ dodává mluvčí.

Muž, který psa nechal úplně napospas, odjel podle policistů do jiného města za prací. Z odborného vyjádření vyplynulo, že pes trpěl jak duševně, tak fyzicky. Kromě nedostatku pohybu, hladovění a žíznění mu zdravotní poruchy způsobilo i dráždivé mikroklima v bytě. „Jelikož psa muž týral trýznivým způsobem, hrozí mu v případě prokázání viny trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let,“ uzavírá mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, týrání zvířat, pes, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechal psa tři týdny zavřeného v pronajatém bytě, podvyživeného mezi výkaly ho našla až majitelka bytu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.