Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Hradecku řádil zloděj, během týdne vykradl šest domů. Nyní je již ve vazbě

Během pouhých třiceti minut oznámili v pondělí tři volající na linku 158 vloupání do rodinných domů v Hradci Králové, které se nacházejí blízko sebe. Při posledním hovoru oznamovatel řekl, že si všiml neznámého muže, který vyšel ze sousedního domu a odjel na kole. Na místo byla vyslána policejní hlídka, která muže jedoucího na kole zanedlouho našla.

Podezřelého policisté zadrželi a převezli na služebnu, kde zjistili, že tento osmapadesátiletý muž byl v dubnu letošního roku propuštěn po čtrnácti letech z vězení, kde si odpykával trest za násilný trestný čin. 

„Muž nejprve uváděl, že vnikl pouze do těchto tří domů, kde hledal něco k jídlu a pití a že nic kromě jídla neodcizil. Šetřením však policisté zjistili, že během týdne na Hradecku vnikl do šesti domů, kde odcizil věci za téměř čtyřicet tisíc korun a za dalších deset tisíc způsobil škodu například na oknech, dveřích apod.,“ uvedla mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Z domů bral vše, co se dalo zpeněžit. Lidé přišli o peníze, šperky i elektroniku. Muž se nakonec k trestné činnosti částečně přiznal a na svoji obhajobu uvedl, že byl ve finanční tísni, že měl hlad a že jen co dostane výplatu z již přislíbeného zaměstnání, způsobenou škodu lidem postupně uhradí.

„Z výpisu rejstříku trestů policisté dále zjistili, že muž byl za svůj život šestnáctkrát soudem postihován zejména pro majetkovou trestnou činnost, za což byl dohromady odsouzen na téměř čtyřicet sedm let odnětí svobody nepodmíněně,“ dodala Kormošová.

Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby, soudce návrh akceptoval a muž obviněný z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci, bude stíhán vazebně. Hrozí mu až tři roky vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky dům, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hradecku řádil zloděj, během týdne vykradl šest domů. Nyní je již ve vazbě  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.