Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tři z devíti pacientů, které Fénix převážel do Kyjova, jsou už doma

Minulé úterý velkokapacitní sanitka Fénix převážela devět covidových pacientů z přetížené Oblastní nemocnice Náchod do nemocnice v jihomoravském Kyjově. Tři z převážených pacientů už byli propuštěni do domácí péče, zbylých šest stále zůstává v Kyjově.

Minulý týden náchodská nemocnice dosáhla vrcholu své kapacity, proto bylo potřeba část pacientů převézt jinam. Situace v nemocnicích napříč krajem je kritická, proto pacienti cestovali přes celou republiku až do jihomoravského Kyjova. Devět pacientů převezla velkokapacitní sanitka Fénix. Nemocnice vybrala pacienty v relativně dobrém zdravotním stavu, aby je noční transport neohrozil.

Operátoři krajského zdravotnického operačního střediska do akce zapojili především posilové výjezdové skupiny, aby nebyla narušena dostupnost neodkladné přednemocniční péče v regionu. Jedna posádka byla narychlo sestavena z dobrovolníků mimo službu,“ informovala Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje.

Nyní už byli tři pacienti z devíti propuštěni do domácího ošetřování, sanitka je odvezla zpátky na severovýchod Čech. Zbývajících šest covidových pacientů zůstává stále v péči kyjovské nemocnice.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KHK | Zdroj Česká televize

Štítky Fénix, záchranka, převoz, Kyjov, Náchod, nemocnice, koronavirus, covid-19, pacient, Oblastní nemocnice Náchod, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři z devíti pacientů, které Fénix převážel do Kyjova, jsou už doma  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.