Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Komora fitness: Neprodloužení nouzového stavu je šance otevřít

Neprodloužení nouzového stavu je podle České komory fitness příležitostí od pondělí sportoviště otevřít. Pro fitness centra připravila pravidla bezpečného provozu. Nadále sleduje situaci a případná další rozhodnutí vlády.

Odvětví fitness je podle komory kvůli protiepidemickým restrikcím vlády přes čtyři měsíce prakticky paralyzováno a nemůže poskytovat služby. "To má dalekosáhlé dopady jak na ekonomickou situaci všech provozovatelů i dalších fitness profesionálů, tak zejména na zdraví občanů České republiky. Právě pravidelná fyzická aktivita je cestou k dobré kondici tělesné i duševní a jednoznačně zvyšuje imunitu," uvedla prezidentka České komory fitness Jana Havrdová na svém webu.

Mnoho mezinárodních studií podle České komory fitness dokazuje, že při dodržení přísných hygienických a bezpečnostních opatření, je obor bezpečný. Míru rizika podle komory určuje chování každého jednotlivce, provozovatele fitness i klientů.

Zásadní je pravidelný úklid a dezinfekce prostor i pomůcek, zajišťování rozestupů a zabraňování shlukování. Komora doporučuje, aby personál fitness i klienti podstupovali antigenní testy. Lidé by neměli sportoviště navštěvovat, pokud se necítí dobře. Sami by měli myslet na dezinfekci rukou i pomůcek a dodržování rozestupů.

"Naše doporučení však mohou být zásadně ovlivněna v následujících dnech, kdy se rozhoří právní bitva o to, jaká pravidla budou platit obecně, nebo v jednotlivých krajích. Všechny novinky sledujeme a budeme o nich dále informovat," uvedla dále komora.

Poslanci na čtvrtečním jednání zamítli další žádost vlády o prodloužení nouzového stavu, na základě kterého zakázala například provoz sportovišť. Stav nouze platí od 5. října, měl by skončit s nedělí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto EXTRIFIT GYM | Zdroj ČTK

Štítky fitness, posilovna, nouzový stav, koronavirus, vláda, Česká komora, Jana Havrdová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komora fitness: Neprodloužení nouzového stavu je šance otevřít  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.