Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testování v trutnovské nemocnici šíření nákazy opět neprokázalo

Šíření koronaviru v krajské nemocnici v Trutnově včera provedené testy neprokázaly. Jde o druhou vlnu testování na covid-19. Před několika dny se nákaza potvrdila u dvou zaměstnanců a dvou pacientů trutnovské nemocnice.

Druhá vlna testování na koronavirus v trutnovské nemocnici začala ráno a bylo otestováno 22 zaměstnanců a jeden pacient. "Další opětovné testy proběhnou ve středu, výsledky očekáváme nejpozději ve čtvrtek dopoledne," řekl včera dopoledne náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

V Královéhradeckém kraji se v poslední době potvrdil výskyt covidu-19 v několika firmách a institucích, včetně krajského úřadu a krajského Domova důchodců v Černožicích na Královéhradecku. Šlo o jednotlivce, dosud nebylo zaznamenáno plošné šíření nákazy.

V Domově důchodců opakované testy neprokázaly nákazu u žádného ze stovky klientů, pouze u čtyř zaměstnanců, kteří se nakazili od pracovnice, když se vrátila z dovolené. Na krajském úřadě se dosud prokázal koronavirus u jednoho zaměstnance, dalších 15 je v karanténě.

"Opětovné testování zaměstnanců krajského úřadu na koronavirus proběhne koncem týdne. V žádném jiném krajském zařízení se koronavirus k dnešnímu dni neobjevil, tedy až na černožický domov důchodců, na který jsme upozorňovali minulý týden," uvedla včera dopoledne mluvčí hradeckého kraje Sylvie Adamcová.

V Královéhradeckém kraji provádí odběry vzorků na covid-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové, odběrová místa jsou také v krajských nemocnicích v Jičíně, Trutnově a Náchodě.

Zástupci FN Hradec Králové sdělili, že nemocnice rozšířila provozní dobu svého odběrového centra od 7:30 do 15:30, dosud byla od 8:00 do 11:00. Centrum FN je v zadní části areálu nemocnice u centrální spisovny, budovy č. 64. Příjezd je Třebešskou ulicí, pro pěší je příchod vyznačen od hlavní vrátnice. Odběrové centrum kromě nařízených vyšetření umožňuje z oprávněných důvodů vyšetření samoplátců. Také v krajských nemocnicích se lze nechat testovat na koronavirus bez doporučení hygieniků či lékařů.

Královéhradecký kraj patří v ČR k méně zasaženým regionům. Za dobu pandemie bylo v kraji zjištěno 58,73 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Lépe na tom je už jen Jihočeský kraj, kdy bylo ke včerejšímu dni 56 případů nákazy na 100.000 obyvatel.

Autoři | Foto nemtru.cz

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, infekční onemocnění, COVID-19, Královéhradecký kraj, Trutnov, Aleš Cabicar, TOP 09, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Černožice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování v trutnovské nemocnici šíření nákazy opět neprokázalo  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.