Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Druhá vlna testů v Jičíně a Trutnově odhalila jeden případ koronaviru

Při druhé vlně testování 145 zdravotníků a pacientů na nákazu covid-19 v krajských nemocnicích v Jičíně a v Trutnově nebyl kromě jedné nakažené pacientky zjištěn žádný další pozitivní případ. Testováni byli zdravotníci a pacienti, kteří přišli minulý týden do styku se dvěma lékaři nakaženými koronavirem.

První vlnu testování na konci minulého týdne podstoupilo asi 100 lidí a u všech byl výsledek negativní. Druhá vlna testování začala v úterý, kdy byl také oznámen případ pozitivní pacientky. Ženu ošetřoval minulý týden lékař oddělení ARO v nemocnici Trutnov, u něhož byla ve čtvrtek zjištěna nákaza covid-19.

Covid-19 má od minulého týdne kromě lékaře z oddělení ARO trutnovské nemocnice i lékařka neurologie jičínské nemocnice. Zdroj nákazy se u nich podařilo dohledat, je stejný a není z nemocnice. Lékaři se nakazili ve svém volném čase. Před pozitivním nálezem několik dní chodili do práce.

Oblastní nemocnice Trutnov od úterý na dva týdny z personálních důvodů zrušila plánované operace, dělá pouze operace pacientů v akutním stavu. V obou nemocnicích platí zákaz návštěv dotčených oddělení.

Královéhradecký kraj nadále patří v ČR k regionům s nejnižším výskytem nákazy. V Královéhradeckém kraji bylo dosud zjištěno 41,33 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Lépe na tom byl v ČR už jen Jihočeský kraj, kde měli 31,83 případu na 100.000 obyvatel.

V Královéhradeckém kraji bylo do včerejšího dne zjištěno 228 případů nákazy, za posledních pět dní přibylo šest nemocných. Z nákazy se od počátku epidemie v kraji dosud vyléčilo 192 lidí a čtyři lidé s covid-19 zemřeli. Aktivních případů nákazy v kraji je nyní 32, vyplývá z dat ministerstva zdravotnictví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Královéhradecký, COVID-19, infekční onemocnění, Trutnov, Jičín, pacient, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá vlna testů v Jičíně a Trutnově odhalila jeden případ koronaviru  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.