Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji mají COVID-19 dvě pracovnice nemocnic

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji dosud onemocněly nákazou COVID-19 dvě pracovnice. Jednu evidovala Fakultní nemocnice Hradec Králové, druhou krajská Oblastní nemocnice Náchod. Chod nemocnic karantény ani onemocnění pracovnic nijak neomezily. Nákazou dosud v kraji neonemocněl žádný policista ani hasič.

V náchodské nemocnici onemocněla sanitářka, nakazila se od rodinného příslušníka. "V souvislosti s tímto případem, který byl zjištěn dnes, je na COVID-19 nyní testováno několik spolupracovníků sanitářky. Nemocnice činí příslušná opatření," řeklabmluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová. Ve všech čtyřech nemocnicích holdingu, které mají celkem 3300 zaměstnanců, bylo k dnešku v karanténě osm lidí.

Ve fakultní nemocnici byla s COVID-19 zjištěna zaměstnankyně z oddělení hematologie, kde se onemocnění vyskytlo u tří pacientů. Žena je podle mluvčího nemocnice Jakuba Sochora v domácí izolaci, onemocnění má u ní lehký průběh. Dalších 30 zdravotníků z oddělení hematologie šlo do karantény a podstupují testy na koronavir. Po původu nemoci na oddělení dál pátrají epidemiologové.

Ze všech více než 4000 zaměstnanců fakultní nemocnice je v karanténě 50 pracovníků. Třicet z nich je z hematologie, zbytek je v karanténě z jiných důvodů, například kvůli návratu se zahraničí. Karantény chod fakultní nemocnice nijak neomezily. Preventivní opatření, tedy zastavení neakutních operací či omezení provozu ambulancí a poraden, s karanténami nemá souvislost.

U hasičů bylo k dnešku v karanténě po návratu ze zahraničí 13 zaměstnanců z více než 510. V domácí karanténě bylo dnes 35 zaměstnanců krajské policie, a to včetně občanských zaměstnanců. Celkem má policie 1813 policistů a 409 občanských zaměstnanců. "Chod policie v Královéhradeckém kraji není nijak narušen a akceschopnost není omezena," řekla mluvčí Eva Prachařová. Akceschopnost není nijak snížena ani u hasičů.

Počet potvrzených případů onemocněním COVID-19 v Královéhradeckém kraji dnes ráno stoupl oproti středě o tři na 34. Nové případy jsou z okresů Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou a Trutnov.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, lékaři, hasiči, policie, Královéhradecký, FOTO, nemocnice, Královéhradecký kraj, COVID-19, karanténa, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Oblastní nemocnice Náchod, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji mají COVID-19 dvě pracovnice nemocnic  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.