Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V hradeckém kraji klesá počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním COVID-19 jen mírně

Například Fakultní nemocnice Hradec Králové zažila největší letošní nápor na konci února, kdy bylo hospitalizováno až 90 pacientů s onemocněním COVID-19. V posledních dnech jejich počet klesá. Nižší čísla hospitalizovaných covid pacientů evidují i ostatní krajské nemocnice. Ke včerejšímu ránu byla třeba hospitalizace 163 lidí.

„Evidujeme pozvolný pokles počtu pacientů a doufáme, že tento trend bude nadále pokračovat, abychom postupně mohli začít pracoviště zajišťující péči o covidové pacienty navracet do běžného provozu,“ řekl ředitel hradecké nemocnice Vladimír Palička

Postupně se zlepšuje i personální situace, kterou komplikovala velká nepřítomnost zaměstnanců. Část z nich byla v izolaci nebo karanténě, další pak nemohli do práce kvůli ošetřování člena rodiny. Ještě před několika týdny chybělo zhruba 400 zdravotníků, dnes kolem 250.  

„Situace se naštěstí začíná blížit normálu, zajišťování provozu nemocnice s takto omezeným počtem personálu bylo mimořádně náročné a všem zaměstnancům děkuji za jejich vysoké pracovní nasazení,“ dodal Palička. 

V současné době je v celém Královéhradeckém kraji hospitalizováno 163 lidí s onemocněním COVID-19. 24 lidí je na intenzivní péči. Podle hejtmanství situace s naplněností nemocnic spadající pod Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje spíše stagnuje. Před týdnem bylo hospitalizováno stejné množství pacientů.  

Samotná pandemie v Královéhradeckém kraji oslabuje čtvrtým týdnem v řadě. V současné době je zhruba 580 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Krajská incidence je téměř shodná s tou státní. Podle ministerstva zdravotnictví se nákaza nejrychleji šíří v okrese Hradec Králové. Naopak nejpomalejší je vir na Náchodsku.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, hospitalizace, pacient, statistika, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, situace, zdraví, JIP, Královéhradecký kraj, nemoc, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji klesá počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním COVID-19 jen mírně  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.