Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj má druhý nejnižší nárůst počtu případů koronaviru v České republice

Královéhradecký kraj má nyní druhý nejnižší nárůst počtu případů koronaviru v zemi. Za posledních sedm dní v kraji přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel šest nakažených. Před týdnem byl tento údaj na hodnotě sedm. Epidemie se nyní šíří pomaleji jen v Olomouckém kraji, který měl dnes čtyři případy za týden na 100 tisícobyvatel, celostátní průměr dnes činil 12 případů. Vyplývá to z dat, která zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví.

V Královéhradeckém kraji ke čtvrtku 26. srpna za posledních sedm dní přibylo 33 potvrzených případů covidu-19. Za stejnou dobu o týden dříve bylo zjištěno 35 nakažených.

Podle hygieniků epidemie v kraji s občasnými menšími výkyvy stagnuje. "Někteří pozitivní udávají pobyt v zahraničí. Převažují však spíše rodinné výskyty, kdy pokud se nakazí jeden člen rodiny, dochází k nákaze i dalších rodinných příslušníků," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí.

Podle ministerstva zdravotnictví se v kraji nákaza nyní nejvíce šíří v okrese Hradec Králové, kde za posledních sedm dní přibylo na 100 tisíc obyvatel zhruba deset nákaz, před týdnem 12. V okrese Trutnov podle tohoto přepočtu přibylo sedm nakažených. Okresy Jičín a Rychnov nad Kněžnou měly dnes sedmidenní incidenci pět a čtyři případy. Na Náchodsku byl zjištěn jeden případ za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel.

Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 105 015 lidí, tedy 19 procent obyvatel kraje. Z nemoci se vyléčilo 103 257 lidí a 1 811 zemřelo. Od 4. června v kraji v souvislosti s koronavirem nikdo nezemřel.

Orkování v kraji má 65 procent lidí

Podle ministerstva bylo v kraji s 549 400 obyvateli dosud spotřebováno 592 403 dávek vakcíny. Alespoň jednou očkováno bylo ke čtvrtku 26. srpna 307 286 obyvatel kraje. Zdravotníci do čtvrtečního večera podali 285 117 druhých dávek, vyplynulo z dnešních dat ministerstva zdravotnictví. V populaci nad 16 let věku je v kraji první dávkou očkováno asi 65 procent lidí.

V Královéhradeckém kraji se očkuje proti koronaviru na 11 místech, deset také nabízí možnost očkování bez předchozí registrace pro starší 16 let.

Kraj na 3. až 7. září připravuje mobilní očkování, kdy bude očkovací tým vyjíždět do určených obcí a nabízet možnost nechat se očkovat přímo na daném místě. Očkovací kamion bude mít postupně jednodenní zastávku na pěti místech v okrajových regionech kraje, a to ve Vamberku, Žacléři, Nové Pace, Hostinném a v Kopidlně. Zájemci se k očkování nebudou muset registrovat.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký, kraj, COVID-19, šíření, statistika, Hradec Králové, očkování, vakcína, Královéhradecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj má druhý nejnižší nárůst počtu případů koronaviru v České republice  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.