Začátkem týdne jsme s mužem vyrazili na nákup večeře, tak jako většinou bez plánu toho, co vůbec budeme chystat. Shoda padla hned napoprvé – salát jednoznačně, chuť na nějaký s masem taky, takže Waldorf byl jasná volba.
Salát Waldorf je (nakonec jako všechny recepty, které vám píšu) plný samých dobrých věcí, i když je pravda, že třeba takový celer asi neocení úplně všichni. Ale aspoň ho zkuste, propojení chutí vás mile překvapí!
Salát pochází z USA, kde ho připravoval hostům Oscar Tschirky právě v hotelu Waldorf a jeho chuť si lidé užívají již přes sto let. Receptů na něj najdete na internetu mnoho, někdo do něj přidává hrozny, další zase modrý sýr. Já vám dnes představím recept náš, tak, jak děláme salát s jablky a celerem my.
Budete potřebovat:
1 menší celer
5 stonků řapíkatého celeru
bílý jogurt
citron
majonézu
bílý pepř, sůl
3 větší jablka
3 hrsti vlašských ořechů (nebo mix dle vaší chuti)
balení kuřecích prsou
Očištěný celer nastrouhejte na struhadle do mísy, stonky řapíkatého celeru očistěte škrabkou a zbavte vláken, jablko nakrájejte nebo také nastrouhejte na struhadle a zakápněte citronovou šťávou, ať nezhnědne. Ořechy si nasekejte na menší kousky a přidejte do salátu. Bílý jogurt smíchejte s majonézou, osolte a opepřete a salát společně se zálivkou důkladně promíchejte, ať se všechny ingredience pěkně obalí.
Kuřecí prsa si rozkrojte podélně na tenčí, cca 2 cm plátky, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi do zlatova. Uvnitř by mělo ale zůstat šťavnaté. Nechejte odpočinout, nakrájejte na menší kousky a podávejte společně se salátem nebo podávejte vcelku. Dobrou chuť!
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.