Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové dál obnovuje běžný provoz, otevírá se III. interní klinika

Počet pacientů s koronavirem ve Fakultní nemocnici Hradec Králové dál klesá, proto nemocnice pokračuje v obnově běžného provozu. Jako jedna z prvních se pacientům otevřela ortopedická klinika. V polovině května se do běžného provozu vrátí další oddělení III. interní kliniky.

K dnešnímu dni je ve Fakultní nemocnici Hradec Králové (FN HK) hospitalizováno necelých třicet „koronavirových“ pacientů, zatímco v době největšího náporu v polovině února jich bylo v nemocnici na několika odděleních hospitalizováno přes 250.

„Pro péči o covidové pacienty jsme v posledních měsících vyhradili ve FN HK několik oddělení na různých klinikách. Uvolněná oddělení se po důkladné dezinfekci, vymalování a úklidu nemocnice vrací do běžného provozu, samozřejmě si ponecháváme také rezervu pro případný další nárůst počtu pacientů s covid-19,“ říká ředitel FN HK Vladimír Palička.

Nemocnice s obnovováním provozu začala 9. dubna, kdy otevřelo první z oddělení na Ortopedické klinice FN HK. Včera byl pak ukončen covidový provoz na Geriatrické JIP III. interní kliniky FN HK a také na Oddělení H III. interní kliniky FN HK. Obě oddělení by se do normálního provozu měla vrátit zhruba v polovině května. „Intenzivně pracujeme na tom, abychom veškerou neakutní péči obnovili co nejrychleji, odložených výkonů jsou za poslední měsíce řádově tisíce a pacienti potřebují naši pomoc,“ dodává Palička.

Personál nemocnice zároveň nadále zajišťuje testování PCR a antigenními testy v Odběrovém centru covid-19 v zadní části areálu, kam míří každý den stovky zájemců. V areálu také funguje Očkovací centrum, které od 2. ledna podalo už zhruba 65 000 dávek vakcíny proti koronaviru. V souvislosti s navýšením dodávek vakcín zvyšuje i svou kapacitu, která se nyní pohybuje kolem 30 000 dávek podávaných vakcín měsíčně. „V případě dostatečných dodávek vakcíny se budeme snažit naši kapacitu ještě navyšovat, aby se k vakcínám mohlo dostat co nejvíce zájemců z našeho regionu,“ uvedl Palička.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB FN HK

Štítky Fakultní nemocnice, Hradec Králové, obnova, provoz, koronavirus, interna, Fakultní nemocnice Hradec Králové, klinika, pacient, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové dál obnovuje běžný provoz, otevírá se III. interní klinika  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.