Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náchodská nemocnice pomáhá seniorům s registrací k očkování

Senioři nad osmdesát let mohou nově k registraci na očkování v Oblastní nemocnici Náchod využít novou telefonní linku a vyhnout se tak pro některé složité registraci přes internet. Věkovou hranici pro telefonické přihlášení k očkování tu budou postupně snižovat.

„Obracíme se na všechny spoluobčany v našem regionu, kteří znají ve svém okolí seniora nad osmdesát let, který se dosud neregistroval k očkování z důvodu obtížnosti registrace přes internet. Zřídili jsme linku 491 601 000, na kterou mohou tito senioři v pracovní dny od 8:00 do 13:00 zavolat. Naše pracovnice s nimi domluví konkrétní termín očkování v našem očkovacím centru,“ uvedla Oblastní nemocnice Náchod.

Senioři se tak nově mohou objednat jednoduše telefonicky a vyhnout se obávané registrace přes internet, kdy se nejprve přihlásí a pak čekají na doručení PINU s přístupovým kódem. „Všímejte si seniorů ve svém okolí, ptejte se jich, zda jsou očkovaní, pomozte jim nalézt cestu k očkování, předejte jim naše telefonní číslo,“ apelují zástupci nemocnice.

„K očkování jsem registroval svoji sedmdesátiletou maminku. Pro mě to složité nebylo, ale ona sama si s tím vůbec nevěděla rady, přestože je zvyklá denně s internetem pracovat, používá e-mail, Facebook, čte internetové deníky. Na PIN jsme čekali přesně měsíc a jeden den, což nás zaskočilo, čekali jsme, že to bude rychlejší,“ popisuje svoji zkušenost s registrací do očkovacího centra v Hradci Králové Jan Čipera.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se od středy mohli k očkování registrovat nově také Češi ve věkovém rozmezí od 55 do 59 let. Dnes to navrhne vládní řadě pro zdravotní rizika.

Také podle ministra zdravotnictví Petra Arenberga (za ANO) očkování proti covidu-19 může dál zrychlovat, zvýšené dodávky podle něj umožní do několika týdnů podávat 100 000 dávek denně. V pátek, kdy se otevřela možnost registrace pro lidi mezi 60 a 64 lety, se do odpoledne přihlásilo přes 70 000 lidí. V Česku žije asi 650 000 lidí tohoto věku, část z nich už očkovaná je, protože spadají do jiné preferované skupiny, například mezi zdravotníky, učitele a další pracovníky školství nebo chronické pacienty s vážnými nemocemi.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní nemocnice Náchod

Štítky očkování, koronavirus, nemocnice, Náchod, registrace, telefonní linka, Internet, Oblastní nemocnice Náchod, ANO 2011, Andrej Babiš, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodská nemocnice pomáhá seniorům s registrací k očkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.