Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Startuje nový ročník soutěže Nej sestřička, finále se přesune z Náchoda do Prahy

Zdravotnictví za poslední rok prochází bezprecedentní zatěžkávací zkouškou. V boji proti koronaviru jsou aktivně nasazeny desetitisíce lékařů a sester. Zviditelnit a ocenit práci sester se snaží projekt Nej sestřička 2021. Přihlášky je potřeba odeslat do 15. dubna.

„Do soutěže Nej sestřička 2021 se mohou přihlásit sestry z celé České republiky, vždy jedna nominovaná za jedno zdravotnické zařízení. Vyplněné přihlášky je třeba odeslat do 15. dubna. O měsíc později, 15. května, budou zveřejněna jména dvanácti vybraných finalistek,“ říká spolupořadatel projektu Tomáš Mertlík z Batist Medical. Kromě společnosti Batist Medical soutěž spolupořádá i Česká asociace sester.

Do projektu je zapojeno více než 200 zdravotnických zařízení a soutěž má navíc i charitativní přesah - pořadatelé ve spolupráci s partnery finančně podpoří vybrané zdravotnické subjekty a organizace poskytující sociální služby po celé republice.

„Soutěží Nej sestřička bychom rádi vyjádřili obdiv a poděkování všem zdravotním sestrám za jejich obětavou práci. Víme, že si řada z nich za poslední rok sáhla na dno, a to jak s fyzickými, tak s psychickými silami, a my jim za to děkujeme, protože bez jejich nasazení by tu řada z nás už nebyla,“ říká Mertlík.

Slavnostní vyhlášení vítězky soutěže Nej sestřička 2021 proběhne 9. září v pražském Obecním domě, na rozdíl od minulých ročníků, kdy vyhlášení probíhalo v Náchodě. „Večeru bude předcházet nově také celodenní odborná konference. Těší nás, že v rámci této akce propojíme odbornou diskusi se společenskou událostí, kde si sestry a ostatní nelékařští zdravotničtí pracovníci a další hosté budou moci odpočinout od náročné práce,“ dodává Martina Šochmanová, prezidentka České asociace sester.

Loňskou vítězkou se stala Marcela Prayerová, vrchní sestra na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny ve Fakultní nemocnici Plzeň. „Z vítězství mám velkou radost, ale současně vidím, s jak velkým osobním nasazením denně pracují finalistky, ale také sestřičky z našeho oddělení, a jistě i z ostatních nemocnic. Takové ocenění by se zasloužila každá, která bere svou práci jako poslání,“ říká Marcela Prayerová.

Ohodnoť článek

Štítky Nej sestřička, soutěž, Batist, Náchod, Praha, projekt, BATIST Medical a.s., Česko, Martina Šochmanová, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje nový ročník soutěže Nej sestřička, finále se přesune z Náchoda do Prahy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.