Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Žamberku se prolomil led pod třemi dětmi. Na místo letěl i vrtulník záchranářů z Hradce Králové

Pod třemi dětmi se dnes odpoledne v Žamberku na Orlickoústecku prolomil v zámeckém parku na rybníku led. Podařilo se je resuscitovat a vrtulníky transportovat do nemocnic.

"Hasiči použili nafukovací člun, vrhli se pod hladinu, pod ledovou krustou byly nalezeny všechny tři děti, v bezvědomí byly předány posádkám záchranné služby," řekla krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Dvě dívky podle Horákové stály na břehu a viděly, jak se pod třemi dětmi led prolomil.

Na místo letěly vrtulníky Královéhradeckého, Olomouckého a Jihomoravského kraje. Hasiči vyslali tři jednotky, včetně hasičů s potapečským výcvikem, uvedl mluvčí záchranářů Aleš Malý. Víc ke zdravotnímu stavu dětí sdělit vzhledem k jejich věku nemohl.

Denní i noční teploty již řadu dní nejsou pod bodem mrazu. Led na vodních plochách není pevný a dostatečně silný, upozornila Horáková. "Led by měl mít alespoň tloušťku 12 centimetrů. Po ledové ploše je snad úplně nejhorší pohybovat se po skupinách, což vypadá, že byl zrovna dnešní případ dětí. Led se totiž lokálně může přetížit a náhle prasknout," uvedla mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Pardubického kraje

Štítky záchrana, IZS, Žamberk, vrtulník, záchranáři, hasiči, děti, rybník, Mountfield Hradec Králové, okres Ústí nad Orlicí, Královéhradecký kraj, Olomoucký kraj, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Žamberku se prolomil led pod třemi dětmi. Na místo letěl i vrtulník záchranářů z Hradce Králové  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.