Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pacienti FN HK chválí personál, nedostatky vidí v pokrytí Wi-Fi

Fakultní nemocnice Hradec Králové se zapojila do nového projektu Národní hodnocení spokojenosti pacientů. Pacienti, kteří se zapojili do průzkumu, chválili práci a přístup zdravotnického personálu k pacientům. Většina návrhů na zlepšení se týkala nedostatečného pokrytí Wi-Fi na lůžkových odděleních.

Fakultní nemocnice Hradec Králové se v říjnu zapojila do nového projektu Národní hodnocení spokojenosti pacientů organizovaném Ministerstvem zdravotnictví České republiky. Nejvíce pochval směřovalo ke zdravotnickému personálu. Návrhy na zlepšení se celkem shodovaly - špatné nebo žádné pokrytí signálem Wi-Fi. 

„Děkujeme pacientům za zpětnou vazbu, které je pro nás velmi důležitá. Problematiku Wi-Fi zmínily desítky pacientů. Problém bychom chtěli vyřešit v průběhu příštího roku v rámci projektu elektronizace ošetřovatelské péče. Je jasné, že zejména v době omezených návštěv je možnost komunikace s blízkými pro pacienty velice důležitá,“ říká ředitel nemocnice Vladimír Palička.

Dotazníky před svým propuštěním z nemocnice vyplnilo téměř 700 pacientů. Řada z nich napsala zdravotnickému personálu krásné vzkazy. „Děkuji za sestřičky. Jsou to andělé :-),“ napsala například jedna z pacientek. Další z hodnotících napsal, že díky ošetřovatelskému personálu skoro zapomněl, že je nemocný. „Sestřičky jsou úžasně milé, hodné, sanitáři i sanitářky také. Kdyby člověku nebylo špatně, připadá si jako na dovolené,“ uvedla další pacientka. Jeden z respondentů také zmínil, že by si zaměstnanci zasloužili dostat větší prémie.

Ředitel FN HK zdůrazňuje, že pozitivní hodnocní personálu je o to cennější, že se hodnocení uskutečnilo v době epidemie covid-19, kdy zaměstnanci čelí mimořádnému nasazení. „Velmi si vážím toho, že i přes obrovskou zátěž, které nyní mnohá pracoviště čelí, si lidé přístup zaměstnanců nemocnice pochvalovali a všichni zaměstnanci si za své nasazení zaslouží poděkování,“ říká Palička.

Pomocí dotazníkového šetření chce Ministerstvo zdravotnictví vytvořit podrobný přehled o kvalitě a bezpečí lůžkové péče poskytované ve zdravotnických zařízeních. Nemocnice tak navíc získají možnost vlastního anonymního srovnání s poskytovateli podobného typu. Kromě Fakultní nemocnice Hradec Králové se do projektu zapojila například Fakultní nemocnice Brno, Krajská nemocnice Liberec nebo Thomayerova nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hradecká drbna

Štítky hodnocení, dotazník, nemocnice, pacienti, Hradec Králové, FN HK, Wi-Fi, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, projekt, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Thomayerova nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Macháček

Jsem ročník 1929, ve dnech 1.2.3.12.t.r jsem byl krátce hospitalizován na hematologii a pak na Emergenci, všude jsem se setkal se vzorným vyšetřením lékařů-lékařek a péčí sestřiček, nepotřeboval jsem Wi-Fi , chválím naší FN. Jsem Hradečák

Úterý, 8. prosince 2020, 09:01Odpovědět

Pacienti FN HK chválí personál, nedostatky vidí v pokrytí Wi-Fi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.