Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příslušníci vězeňské služby darovali krev v hradecké nemocnici

Přes třicet příslušníků Vězeňské služby České republiky z Královéhradeckého a Pardubického kraje dnes dorazilo darovat krev na Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Šlo se o zaměstnance věznic v Hradci Králové, Pardubicích, Valdicích a Odolově. Někteří z nich darovali krev poprvé.

„Do našeho celorepublikového projektu Darujme krev se zapojilo více než 400 příslušníků a příslušnic vězeňské služby a jejich počet může ještě narůstat. Hromadné odběry krve jsme již uspořádali v Praze a v Ostravě a dnes pomáhají kolegové z Královéhradeckého a Pardubického kraje darováním krve v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby České republiky Petra Kučerová. Další odběry krve jsou plánovány v Brně, Plzni, Olomouci, Ústí nad Labem, Liberci a Čáslavi.

Vězeňská služba se připojila k dalším projektům, které podporují hromadné darování krve. Na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové darují krev například skauti, studenti středních i vysokých škol, zaměstnanci firem nebo hokejisté hradeckého Mountfieldu.

Krev mohou darovat zdraví lidé od 18 do 65 let. V současné době je největší poptávka po dárcích plazmy pro léčbu nemocných koronavirovou infekcí. Zájemcům, kteří se už uzdravili z onemocnění covid-19, se nejdříve odebírá vzorek krve na zjištění protilátek. V případě vysoké hladiny protilátek jsou pak pozvaní na odběr plazmy, kterou lékaři použijí k léčbě pacientů v Královéhradeckém kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN HK | Zdroj FN HK

Štítky FN HK, koronavirus, vězeňská služba, darování krve, Vězeňská služba České republiky, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, Pardubický kraj, Česko, Pardubice, Valdice, Odolov, Petra Kučerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příslušníci vězeňské služby darovali krev v hradecké nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.