Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO | VIDEO: Z Hradce dnes vyjede hlavní kolona vojenského konvoje s vybavením pro polní nemocnice v Letňanech

, aktualizováno 19. října 2020, 10:02

Ve skladech v Hradci Králové začali vojáci s nakládkou dvou polních nemocnic už v sobotu. Vyrůst mají ode dneška v hale v pražských Letňanech. Cílem je zahájit poskytování péče pro pacienty s koronavirem, pokud to bude potřeba. Vše má být postaveno a plně funkční 25. října úderem čtvrté hodiny odpolední.

První předvoj, který připravil prostory a vše na příjezd dnešní kolony, odjel z Hradce Králové včera ráno o půl sedmé. Hlavní kolona vyrazí dnes v 8:00. Konvoje vozidel polní nemocnice, které budou čítat od deseti do dvaceti vozidel, budou jezdit z Agentury vojenského zdravotnictví až do pátku.

Do Prahy bude převezeno deset intenzivních a osmdesát standardních lůžek, jednotky intenzivní péče, deset ventilačních stanic jednotek intenzivní péče, operační sál, laboratoře a rentgeny.

V kolonách budou sanity, autobusy nebo osobní vozidla, ale i nákladní vozy s nakládacím zařízením. Dnes tedy dorazí do Letňan prvních dvacet kontejnerů a 165 tun materiálu. Celkem půjde o 339 tun materiálu, který bude přepraven osmdesáti kusy techniky ve 49 kontejnerech.

Správa státních hmotných rezerv dodá do záložní nemocnice přes 300 lůžek. Armáda má k dispozici přibližně 200 zdravotníků a dalších 60 lidí na technické zajištění. Polní nemocnice v Letňanech mají být pro péči o pacienty s méně závažným průběhem koronaviru. Fungovat začnou 25. října. 

Takto probíhala nakládka v sobotu:

Ohodnoť článek

Foto Armáda ČR

Štítky Armáda ČR, vojáci, polní nemocnice, Letňany, Hradec Králové, kolona, nemocnice, Armáda České republiky, Praha, Správa státních hmotných rezerv

FOTO | VIDEO: Z Hradce dnes vyjede hlavní kolona vojenského konvoje s vybavením pro polní nemocnice v Letňanech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.