Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Porodnice v trutnovské nemocnici zůstane uzavřena i v září, nepodařilo se najít lékaře

Porodnice v Trutnově se musela dočasně uzavřít pro příjem rodiček na konci července. Původní plány byly takové, že by se mohla opět otevřít od září. To ale jen v případě, že se najdou lékaři. K tomu nedošlo a hledání pokračuje i nadále.

Složitá personální situace nastala poté, co jedna z lékařek musela zůstat doma s rizikovým těhotenstvím. Další dvě jsou na rodičovské dovolené a čtvrtá se stěhuje mimo region.

V průběhu srpna probíhala jednání s konkrétními lékaři. Zatím ale žádné z nich nevyšlo. Je tedy jasné, že se trutnovská porodnice od září neotevře.

„Personální situace se stále řeší. Vedení nemocnice jedná s několika lékaři, ve spolupráci s holdingem probíhají také jednání o případné spolupráci s FN HK. Trvalá výpomoc z ostatních holdingových nemocnic v tuto chvíli není reálná, protože by se oslabila personální stabilita jinde. Další vývoj je proto závislý čistě na výsledcích aktuálně probíhajících jednání,“ sdělila mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Rodičky si tak mohou vybrat z dalších tří porodnic v rámci Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, které fungují bez omezení. Patří mezi ně nemocnice v Náchodě, Jičíně a Rychnově nad Kněžnou.

Ohodnoť článek

Foto nemtru.cz

Štítky nemocnice, Trutnov, porodnice, otevření, lékař, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v trutnovské nemocnici zůstane uzavřena i v září, nepodařilo se najít lékaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.