Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kontroly zaměřené na prodej alkoholu mladistvým dopadly v Hradci Králové katastrofálně. Ani jeden prodejce neuspěl

Inspektorát České obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedl na začátku tohoto měsíce mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na prodej alkoholu mladistvým. Zkontrolováno bylo 6 provozoven, ve všech nastrčenému figurantovi alkohol bez problémů prodali.

Provozovny byly na území Hradce Králové vybrány namátkově. Šlo o prodejnu potravin, čerpací stanici, bufet, rychlé občerstvení, vinotéku a bar. Cíl inspektorů byl jasný. Zjistit, jestli by osobám mladším 18 let v těchto provozovnách prodali alkohol.

Ve všech případech byly kontrolní nákupy realizovány přizvanou osobou mladší 18 let. Výsledky kontrol byly alarmující. Bez ověření věku a bez doprovodu osoby starší 18 let byl figurantovi ve všech provozovnách alkohol prodán. Ve 4 případech se jednalo o tvrdý alkohol. Dále pak o pivo a víno.

„Zjištění, která ve výše uvedených případech nasvědčují porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, budou s kontrolovanými subjekty řešena ve správním řízení. Za porušení zákona hrozí pokuta až do výše 1 miliónů korun. Vzhledem k citlivosti a vážnosti kontrol s tímto zaměřením budou kontrolní akce probíhat namátkově i nadále,“ říká k výsledků mimořádné kontrolní akce ředitel regionálního inspektorátu ČOI František Švihlík

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, kontrola, ČOI, Hradec Králové, Česká obchodní inspekce, Pardubický kraj, František Švihlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly zaměřené na prodej alkoholu mladistvým dopadly v Hradci Králové katastrofálně. Ani jeden prodejce neuspěl  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.