Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na táborech v hradeckém kraji padaly od hygieniků pokuty za stravování

Dětské tábory jsou v plném proudu a hygienici navštěvují jeden za druhým. V Královéhradeckém kraji zkontrolovali od začátku tohoto měsíce 45 letních dětských táborů, jednu jinou obdobnou akci a pět samostatných stravovacích zařízení, které jsou táborníky využívány. Kontroly dopadly celkem dobře.

Nedostatky byly zjištěny jen v jednom případě ve zdravotním zabezpečení akce a v nesplnění ohlašovací povinnosti. Za prohřešky ve stravování hygienici rozdali ke středečnímu dni dvě pokuty v celkové výši 2000 korun.

„Při třech kontrolách samostatného stravovacího zařízení byly zjištěny nedostatky ve skladování, křížení činností, osobní a provozní hygieně, uchovávání potravinářského a jiného odpadu. Jeden přestupek byl řešen domluvou," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí. Podle ní ale nejsou všechna přestupková řízení ještě uzavřena.

Hygienici nemají v kraji nemají za prvních 15 červencových dnů nahlášený ani jeden epidemický výskyt zažívacích obtíží ani prokázané onemocnění koronavirem.

K 15. červenci mají hygienici v Královéhradeckém kraji nahlášených 211 zotavovacích akcí, na kterých je 16.489 dětí a 39 jiných podobných akcí s účastí 1173 dětí.

Ohlašovací povinnost se podle hygieniků nevztahuje na organizovaný pobyt, kterého se účastní méně než 30 dětí nebo je kratší než pět dnů. V kraji i navzdory epidemii koronaviru ke snížení počtu dětských táborů v porovnání s předešlými lety nedošlo.   

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/ Horicky

Štítky dětský tábor, pokuta, kontrola, hygienici, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, pandemie covidu-19, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na táborech v hradeckém kraji padaly od hygieniků pokuty za stravování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.