Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Samoplátci se mohou ode dneška nechat testovat na COVID-19 i v hradecké nemocnici

Hradecká fakultní nemocnice nabízí v rámci svého odběrového centra ode dneška vyšetření na koronavirus i samoplátcům. Z peněženky budou muset vytáhnout 2900 korun. Ne všichni, se ale mohou nechat otestovat.

„Umožněna budou jen vyšetření z oprávněných důvodů, především cestování do zahraničí, včetně výkonu příhraniční práce či příjmu pacienta k samoplátecké hospitalizaci,“ říká mluvčí Fakultní nemocnice Hradec Králové Jakub Sochor. Odběrové centrum bude i nadále přednostně zajišťovat odběry pacientů s doporučením od lékařů.

Před odběrem je potřeba se objednat na konkrétní čas na telefonních číslech 495 836 004 nebo 702 284 857. „Telefony jsou v provozu v pracovní dny v čase od 8:30 do 13:30 a o víkendech a svátcích od 9:00 do 12:00 hodin. V ostatních časech mohou zájemci využít e-mail infekce.sluzba@fnhk.cz,“ dodává Sochor.

Než se necháte otestovat

Před odběrem je potřeba vyšetření zaplatit předem platební kartou na recepci budovy Emergency v areálu nemocnice. Tady bude vystaveno potvrzení o platbě, které bude vyžadováno před samotným odběrem. Odběry se provádí v odběrovém stanu vpravo před vjezdem do areálu nemocnice.

Stan je v provozu v pracovních dnech od 8:30 do 13:30 hodin, o víkendech a svátcích od 9:00 do 12:00 hodin.

Potvrzení o výsledku testu dostanou samoplátci následující den v odběrovém stanu, v tištěné formě v češtině i angličtině.

Samoplátci se mohou nechat testovat i v Trutnově a Náchodě

Zájem o testování na covid-19 v krajských nemocnicích, je zatím minimální. Testování zavedly před týdnem nemocnice v Trutnově a Náchodě. Za první čtyři dny, bylo odebráno 19 vzorků. O testování se ale začali zajímat zaměstnavatelé. „Aktuálně jednáme s několika velkými firmami, které potřebují otestovat desítky zaměstnanců," řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Cena testu pro samoplátce je tu o něco nižší, než v hradecké fakultní nemocnici. Vyšetření metodou PCR vyjde na 2700 korun. Za takzvaný rapid test, který ukáže výsledek za 20 minut, zaplatí zájemci 650 korun. I tady je potřeba se objednat dopředu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fnhk.cz

Štítky testování, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Náchod, Trutnov, samoplátce, nemocnice, Jakub Sochor, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samoplátci se mohou ode dneška nechat testovat na COVID-19 i v hradecké nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.