Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji o desetinu ubylo chřipek. Epidemie ale trvá

V Královéhradeckém kraji v tomto týdnu o desetinu ubylo akutních respiračních onemocnění a chřipky. Epidemie chřipkových onemocnění přesto nadále trvá, uvedli dnes hygienici. Nyní evidují 1685 nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel, což v kraji představuje přes 9200 nemocných. Minulý týden bylo nemocných dosud nejvíce, a to 1868 na 100.000 obyvatel. Hygienici k dnešku evidovali 26 případů závažného onemocnění chřipkou, z toho jeden člověk zemřel.

"Aktuální situaci hodnotíme jako pokračující epidemii akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu," uvedli hygienici na webu krajské hygienické stanice.

Nejvíce nemocných bylo podle nich opět na Hradecku. Naopak nejméně jich měli hlášeno z Rychnovska, zatímco v předchozím týdnu bylo nejméně nemocných na Náchodsku.

Z nemocnic v kraji zákaz návštěv zatím vydala Fakultní nemocnice v Hradci Králové a nemocnice v Trutnově a v Novém Bydžově. V hradecké nemocnici se opatření týká vybraných klinik a oddělení, v Trutnově a Novém Bydžově jsou zakázány návštěvy na všech odděleních.

Loni v polovině února byla situace s chřipkovými onemocněními v kraji obdobná. Nemocných tehdy bylo 1684 na 100.000 obyvatel. Epidemie tehdy trvala do prvního týdne v březnu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, nemoc, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Trutnov, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Nový Bydžov, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji o desetinu ubylo chřipek. Epidemie ale trvá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.