Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdravotní klauni navštívili děti v hradecké nemocnici

Dvojice zdravotních klaunů navštívila nejmenší pacienty hradecké Fakultní nemocnice. Zpestřili tak dětem den během jejich náročné léčby.

Zdravotní klauni už jsou pravidelnými návštěníky hradecké nemocnice. Tu navštěvují každé úterý a středu a během svého působení obejdou pokoje Dětské kliniky a poté návštíví dětské pacienty i na dalších klinikách. Jejich cíl je jednoduchý. Pobavit, rozesmát a na chvíli vytrhnout děti z nemocničního prostředí.

Fakultní nemocnice v Hradci je jen jedna z pěti, kde funguje takzvaný "NOS!" (Na operační sál) Při něm doprovozejí klauni dětské pacienty na operaci, a poté na ně čekají i pro probuzení. Pomáhají jim tak výrazně zvládat stresově náročné situace.

Kromě toho působí klauni i v dalších oblastních nemocnicích. V Turnově, Náchodě a v Jičíně. 

Klauni předali šek

Součástí návštěvy zdravotních klaunů bylo také předání šeku na 13.000 korun určených na podporu práce Zdravotních klaunů ve FN HK, který předali organizátoři letošní akce Restaurant Day v Hradci Králové. Ti letos na akci prodávali palačinky a výtěžek z prodeje věnovali na tento projekt.

Zdravotní klaun, o. p. s., je dobročinná organizace s národní a mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem i geriatrickým pacientům. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu. V současné době navštěvuje 86 profesionálních Zdravotních klaunů pravidelně 62 nemocnic, 7 domovů pro seniory a 2 hospice. Ročně uskuteční přes 3800 návštěv. 

Autoři | Foto FN HK

Štítky nemocnice, pacient, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Turnov, Náchod, Jičín

Zdravotní klauni navštívili děti v hradecké nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.