Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecká fakultní nemocnice ošetří více onkologických pacientů

Fakultní nemocnice v Hradci Králové do konce letošního roku zvýší kapacitu léčby onkologických pacientů ozařováním o polovinu, čili na 180 denně. Umožní jí to nyní pořízený lineární urychlovač v hodnotě 60 milionů korun. Dalších 69 milionů nemocnice vložila do stavby objektu pro urychlovač, řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Nemocnice dosud disponovala dvojicí lineárních urychlovačů, které byly pořízené zhruba před deseti lety. Letos již jeden vyměnila za modernější přístroj, výměna druhého by měla skončit do konce letošního roku. „Nyní ozařování na dvou přístrojích absolvuje zhruba 120 pacientů z Královéhradeckého kraje a okolních regionů denně. Na konci roku se denní kapacita zvýší zhruba o 60 pacientů," uvedl mluvčí.

Hradecká fakultní nemocnice je největším zdravotnickým zařízením na východě Čech. Má na 39 pracovištích 1360 lůžek a každoročně hospitalizuje kolem 41 tisíc pacientů, z toho zhruba 40 procent podstoupí operaci. Ambulantně ošetří lékaři v nemocnici každý rok okolo 700 tisíc pacientů. Nemocnice zaměstnává na 4 tisíce lidí a je jedním z největších zaměstnavatelů v Královéhradeckém kraji.

Autoři | Foto FN HK

Štítky nemocnice, rakovina, Hradec Králové, onkologie, pacient, urychlovač částic, Jakub Sochor, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká fakultní nemocnice ošetří více onkologických pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.