Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mužská pleť má svá specifika. Každodenní péče o pleť by neměla být jen výhradní doménou žen

PR článek

Časy, kdy správný muž byl cítit koňmi a potem dávno (díkybohu) minuly. Od té doby prošlo odvětví pánské kosmetiky obrovským vývojem a na trhu můžeme najít široké spektrum produktů, které zohledňuje odlišnosti mezi oběma pohlavími a nabízí tak pánům možnost kvalitní péče o pleť a vlasy. A jaro jako astronomický začátek života a symbol obnovy je tou správnou dobou pro jejich detox.

Nejsou to jen vnější pohlavní orgány, nýbrž i vnitřní procesy řízení těla jako je endokrinní (hormonální) soustava, jež odlišují muže a ženy. A právě hormonální soustava má i velký vliv na naši pokožku a vlasy.

Mužská pleť je náchylnější k tvorbě nečistot

Muži prodokují několikanásobně vyšší množství hormonu testosteronu, čímž je ovlivněna samotná struktura kůže. Mužská pleť je až o pětinu hutnější a obsahuje větší počet mazových žlázek. Tím dochází obecně k větší mastivosti a tvorbě nečistot. K tomu se muži zpravidla v obličeji holí, což vede k přecitlivělosti kůže, podráždění či drobným vyrážkám. 

Právě proto je speciální pánská kosmetika správnou volbou pro péči o pokožku či vlasy muže.

Jaro života pro naše vlasy

Zdraví pokožky ovlivňuje také vitamín D, který získáváme ze slunečního svitu. Dostatečná denní dávka slunce hraje významnou roli především při tvorbě nových vlasových folikulů, což je tkáň, z níž vlas vyrůstá. Příchod jara je tak pro naše vlasy vítanou změnou, ačkoliv se někdy může zdát, že na jaře vlasy více padají. Jedná se však o přirozený cyklus, kdy nový porost rychle nahrazuje ten starý. 

Lhostejný není vitamín D ani kůži samotné. Náš největší orgán chrání před poškozením a podporuje správné hojení (lidé trpící například na akné mají zpravidla jeho nedostatek). Výběrem správné kosmetiky lze přirozený regenerační proces podpořit.

Krok po kroku ke zdravé pleti

Základem dlouhodobé zdravé pleti je však správná péče. Začíná se vždy čištěním, protože jen čisté a nezanesené póry umožňují pleti dýchat a regenerovat, zároveň se do vyčištěné pleti lépe vstřebávají účinné látky z krémů. K čištění pleti není ale vhodné obyčejné mýdlo, které pokožku spíše vysuší. Na trhu lze najít širokou škálu čistících gelů pro každý typ pleti, a to i bez škodlivých parfumací, silikonů či alkoholu.

Po čistícím gelu přichází na řadu denní krém, který pleť vyživuje, hydratuje a chrání proti škodlivým vlivům. Je třeba rozlišovat krém noční a denní. Noční krém plní jinou funkci než krém denní. Zatímco denní krém má za úkol pleť hydratovat, rozjasnit a chránit před denními vlivy, stará se noční krém spíše o její regeneraci. Noční krém využívá principu mikrocirkulace, kdy se kyslík lépe dostává k buňkám. Právě tehdy je pleť nejvíce otevřená přijímání potřebných živin.

Do hloubky díky masce a peelingu

Dalším krokem vedoucím k pevné, čisté a zdravé pleti je tzv. peeling. Jde o mechanické obrušování mrtvých buněk kůže, které je třeba zařadit do programu alespoň jednou až dvakrát, v ideálním případě třikrát až čtyřikrát do týdne.

Peeling se aplikuje na navlhčený obličej speciálnimi peelingovými gely, které krom živin a hydratujících látek obsahují i mechanické částečky, jež starou pokožku jemně odstraní. Díky tomu získá pokožka více prostoru pro vstřebávání kyslíku a tvorbu nových kožních buňek, které lépe odolávají vnějším vlivům, rychleji vstřebávají živiny a dodají zdravý vzhled.

K hloubkovému čištění, detoxikaci a celkové hydrataci kůže pak slouží obličejová (neboli pleťová) maska. Nakrájené okurky na víčka přitom nejsou potřeba, ideální je aplikace jednou až dvakrát do týdne.

Symbolickým završením celé kosmetické kůry by měl být patřičný styling vlasů a vousů kvalitními produkty. Jaro už začíná pomalu klepat na dveře, je třeba ho přivítat stylově!

Ohodnoť článek

Foto pexels

Štítky mužská pleť, pánská kosmetika, DM drogerie, jarní detox, pokožka, kosmetika, kůže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mužská pleť má svá specifika. Každodenní péče o pleť by neměla být jen výhradní doménou žen  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.