Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dokonalé místo, vaše zdravé děti a mnohem více. To je Dětská ozdravovna Království

PR článek

Dětská ozdravovna Království realizuje ozdravné pobyty v dětské ozdravovně umístěné v krásných lesích v Podkrkonoší pro Vaše děti od 3–15 let v délce 21 dní. Posláním dětské ozdravovny je preventivní pravidelné a opakované posilování dětského organismu, které pomáhá a zároveň brání rozvoji chronického onemocnění.

Prevence je levnější, než následná léčba civilizačních chorob!   

Nyní nabízíme podzimní a zimní pobyty spojené s aktivním pohybem v našem venkovním 5,5 ha velkém areálu, vycházky v přilehlých lesích, turistické výlety po okolí i ve vzdálenějších lokalitách plných různorodých zajímavostí.

Ke zkvalitnění dýchání každého z nás, přispívá dostatečný pohyb v lesích, provoněných vonnými silicemi smíšených lesů, ale i další léčebné techniky jako je nácvik endogenního dýchání a Žilkova flétnová škola – Frolovův dýchací trenažér a různá posilující rehabilitační dechová cvičení.

Pobyt zaměřený na snížení váhy provází po celou dobu zvýšená tělesná aktivita, jízda na rotopedech, vhodný aerobik, tanec, jóga a upravená pravidelná strava.

Na konci dne je příjemné celkové prohřátí a uvolnění v naší infrasauně.

Pro děti je pohyb přirozenou terapií pro fyzickou a psychickou pohodu.

Obezita dětí je velmi závažnou negativní prognózou do dospělosti. Hrozí cukrovka 2. typu, psychické problémy v dospívání spojené se studem z vlastního vzhledu a sociální izolace, problémy v navazování kontaktů, nedostatečné sebevědomí.

Ozdravné pobyty, obvykle v délce 21 dní, jsou hrazeny ze zdravotního pojištění

Zpravidla je navrhuje dětský lékař na základě zdravotní indikace – astma, alergie, nadváha, nechutenství, vadné držení těla, častá nemocnost, oslabená imunita zhoršeným životním prostředím.

Vážení rodiče, pečovatelé, vychovatelé…, oslovte s prosbou dětského lékaře o napsání ozdravného pobytu do Dětské ozdravovny Království. Tento návrh pak podáte na příslušnou zdravotní pojišťovnu ke schválení a u nás si zarezervujete vybraný termín. https://www.ozdravovnakralovstvi.cz/kontakt/

Školní výuka je u těchto pobytů zajištěna přítomností paní učitelky. Ta s individuálním přístupem plní spolu s dítětem úkoly a úlohy zadané a přivezené z kmenové školy dítěte.

Další možný pobyt je komerční-pobyt samoplátce.

Tento pobyt je hrazený Vámi, případně Vám na něj může přispět Váš zaměstnavatel apod. Jeho délku si můžete sami zvolit. Po ukončení pobytu lze zaplatit přímo na místě nebo vystavíme fakturu. Tento pobyt můžete prožít jako rodinnou dovolenou nebo k nám poslat děti na několik dní. Děti na čerstvém povětří vyběhají svoji energii a rodiče doma naberou síly a odpočinou si.

Školní výuku si děti plní samostatným plněním zadaných úkolů ze své školy, pod dohledem    a nápomocí zdravotních sestřiček.

„Nadále, již od jarních měsíců, platí naše nabídka pro děti zdravotníků i nezdravotníků s ozdravnými i komerčními pobyty, které jsou často placeny zaměstnavatelem z fondů FKSP nebo také z nabídky benefitů. Děti s narůžovělými tvářičkami z podzimního lehce mrazivého povětří, pořádají poznávací túry po okolí i vzdálenějších zajímavostech a navazují nová přátelství.

Tyto zvýhodněné pobyty pro zdravotníky jsou jakýmsi poděkováním za péči o nás pacienty. Jsme si vědomi jejich náročné práce“ popisuje paní ředitelka.

V našem krásném areálu najdete nafukovací trampolínu, prolézačky, pingpongové stoly,      od jara do podzimu venkovní bazén s mírně slanou vodou, moderní sportovní hřiště, lanové hřiště a spousty lesních stezek v přilehlých lesích. Máme i krásné slavnostní ohniště pro pořádání posezení při stmelování dětí i dospělých. Celým areálem nás provázejí dřevěné sochy pohádkových bytostí.

Maminky, (ale nejen vy) - přijeďte spolu s kamarádkami a vašimi dětmi. Nebo nám své děti pošlete a my se vám o ně postaráme.

Maminky, tatínkové a všichni další z mateřských center, utvořte skupinku a přijeďte k nám. Můžete pořádat společné výlety nebo se u nás trochu rozmazlit domácí stravou a večer před usnutím se prohřát v infrasauně. Nabízíme Vám 8 pokojů se samostatnou koupelnou.

Přijeďte, čas u nás, v našich lesích plyne trošku jinak, pomaleji. Máte prostor pro zastavení svých myšlenek, zpomalení v hektické době, k dlouhým procházkám, poznávání sebe sama, svých dětí, k relaxaci a regeneraci těla i duše.

Pobyt Vám můžeme ozvláštnit pozváním smluvního sportovního maséra- pro vás, za zvýhodněnou cenu.

Nejen maminkám, rodičům, ale i zájmovým skupinám či skupině přátel nabízíme možnost pobytu. V okolí pak můžete pořádat výlety, například navštívit Hospital Kuks, ZOO Dvůr Králové blízký kopec Zvičinu s nově upravenou sjezdovkou nebo druhým směrem hory Krkonoše, v zimě i lyžovačku v Mladých Bukách a další krásná místa.


Zájemci, můžete si již nyní zarezervovat pobyt pro skupinu v prosinci, včetně možnosti pobytu na Silvestra a v lednu. Základní ceny viz https://www.ozdravovnakralovstvi.cz/ceniky/, následně se ceny upraví dle požadavků na stravu.

K posílení našeho týmu také v současné době hledáme hodnou, spolehlivou sestřičku se zájmem o děti, pohyb a přírodu. V případě zájmu se, prosím, ozvěte na ozdravovna.k@seznam.cz.

Ohodnoť článek

Štítky ozdravovna, Les Království, zdraví, pobyt, maminky, děti, péče, sociální, Královéhradecký, kraj, Trutnovsko, les, výlet, Podkrkonoší, strava, ZOO Dvůr Králové, Hospital Kuks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokonalé místo, vaše zdravé děti a mnohem více. To je Dětská ozdravovna Království  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.