Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Dvoře Králové nastoupí do prvních tříd 151 dětí. Nejméně za několik posledních let

Stejně jako v ostatních krajských městech, i ve Dvoře Králové nad Labem se letošní zápis dětí do prvních tříd základních škol konal distančně. Do čtyř zařízení bylo podáno celkem 184 přihlášek. U 33 dětí rodiče zažádali o odklad povinné školní docházky.

„Nejvíce dětí nastoupí do ZŠ Schulzovy sady. Sem bylo přijato celkem 76 budoucích školáků. U 11 dětí je tu odklad,“ řekla mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Naopak nejméně dětí nastoupí do ZŠ Strž. V jedné třídě jich bude celkem 18. Dvůr Králové nad Labem zřizuje celkem čtyři základní školy. Vedle výše zmiňovaných je to ještě ZŠ Podharť a ZŠ 5. května, kam nastoupí 31 a 26 dětí.  

V roce 2020 základní školy ve Dvoře Králové nad Labem, které zřizuje město, obdržely celkem 169 přihlášek. Přijato bylo celkem 137 dětí. Ještě o rok dříve do lavic prvních tříd usedlo 193 dětí. V roce 2018 zahájilo školní výuku 199 žáků.  

Hradec Králové bude mít přes tisíc prvňáčků 

Do základních škol v Hradci Králové se přihlásilo celkem 1.336 dětí. Ve 168 případech rodiče zažádali o odklad. V porovnání s loňským rokem je to o několik desítek školáků méně. „Plánujeme otevřít celkem 41 prvních tříd v 17 základních školách zřizovaných městem,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

 U přijetí do prvních tříd základních škol měly přednost děti, které patřily do příslušného školského obvodu. Přednostně bylo přijato i několik dětí, které mají ve škole svého sourozence.   

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk

Štítky , Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, zápis, dítě, školák, třída, odklad, základní škola, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové nastoupí do prvních tříd 151 dětí. Nejméně za několik posledních let  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.