Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec odpustí část školkovného. I když jsou školky uzavřené, není to samozřejmost, říká primátor

Od března jsou v rámci omezení šíření koronaviru uzavřené základní i mateřské školy, otevřeno je jen část školských zařízení, které se starají o děti rodičů s krizovými profesemi. Vedení města Hradce Králové proto rozhodlo o odpuštění části poplatku za pobyt dětí v mateřské škole.

„Poplatek za pobyt jednoho dítěte v hradecké mateřské škole je za jeden měsíc 600 korun. Pokud se děti do mateřinek během příštího týdne nevrátí, což je pravděpodobné, odpustíme platbu za celý březen. Když by se vrátily dříve, bude odpuštěná částka vypočítána v poměru dní, které děti ve škole strávily. Rodičům pak bude tato částka buď proplacena nebo převedena na následující měsíce,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Podrobnější informace k odpuštění části školkovného bude příští týden zveřejňovat každá mateřská škola na svých webových stránkách. Město Hradec Králové provozuje 33 mateřských škol, z toho 18 samostatně a 15 jako součást základní školy.

Vedení města minulý týden odpustilo i paušální poplatek za pobyt dětí v Jeslích Orlická. „Odpuštění poplatku, i když zařízení není využíváno, není bohužel v dnešní koronavirové době samozřejmost. Z naší strany to považujeme především za vstřícný krok vůči rodinám,“ doplnil primátor. Jesle Orlická musely být uzavřeny kvůli problémům se zajištěním stravy pro děti, tu totiž odebíraly z vedlejší mateřské školy. Odpuštěná částka za pobyt jeslích pro 63 hlášených dětí vyjde město na 128 tisíc korun.

V Hradci zůstávají i nadále v provozu tři základní školy Josefa Gočára, Štefcova a Sever v Lužické ulici a mateřská škola Kamarád ve Veverkově ulici, které jsou určené pro děti pracovníků integrovaného záchranného systému.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MŠ Čtyřlístek

Štítky mateřská škola, školkovné, poplatek, Hradec Králové, koronavirus, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Josef Gočár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec odpustí část školkovného. I když jsou školky uzavřené, není to samozřejmost, říká primátor  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.