Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řada škol bude rozdávat vysvědčení elektronicky. Na to přistoupí i většina hradeckých biskupských škol

Letošní předávání pololetních vysvědčení ovlivní koronavirová pandemie. Ve čtvrtek si půjdou pro vysvědčení jen žáci prvních a druhých tříd a speciálních škol, které mají denní výuku. Starší žáci dostanou výpis elektronicky. Na to přistoupilo i hradecké biskupské gymnázium.

Jen v ojedinělých případech si budou moci žáci a studenti vyzvednout vysvědčení osobně formou individuálních konzultací nebo na vrátnici školy. Převážná většina škol své žáky hodnotila pomocí známek. Přes třicet procent ředitelů základních škol je doplní alespoň v některých předmětech nebo ročnících slovním hodnocením.

E-mailem bude rozdáváno pololetní vysvědčení na biskupském gymnáziu a biskupské základní škole v Hradci Králové. Ve třídách si ho vyzvednou jen žáci první a druhé třídy základní školy. Hradecké biskupské školy budou žáky a studenty hodnotit. Biskupské školy v Hradci Králové budou pololetí hodnotit, jak je zvykem, známkami.

„Budeme známkovat úplně normálně, a to ze všech předmětů, tedy i z tělocviku. Na začátku školního roku během září a října nějaké známky z tělocviku mají," řekl ředitel Jiří Vojáček.

Ministerstvo školství doporučilo školám využít na vysvědčení slovního hodnocení nebo známky doplněné slovním hodnocením.

„Většina ročníků dostane fyzicky vysvědčení, v našem případě výpis za pololetí, až ve chvíli, kdy se vrátí do lavic. Doufám tedy, že to někdy nastane," doplnil Vojáček.

Hradecké biskupské gymnázium nabízí čtyřleté nebo osmileté studium. Právně je sloučené s hradeckou biskupskou základní a mateřskou školou. Na gymnáziu studuje v letošním roce přes šest stovek studentů. Na základní škole téměř dvě stě padesát žáků, další jsou v mateřské škole.

Většina dětí studuje v této době on-line, kvalita mezilidských vztahů se ztrácí

„Měl jsem pocit, že jarní fáze většinu bavila, bylo to něco nového. Teď mi připadá, že jsou z toho všichni už poněkud unavení. Trvá to s přestávkami tři čtvrtě roku. Dětem na základce i studentům na gymnáziu chybí sociální kontakty," uvedl Vojáček. Distanční výuka podle něj nenahradí plně tu prezenční. „Přesvědčili jsme se, že distanční výuka nejde tolik do hloubky," dodal.

Poté, co děti obdrží svá pololetní vysvědčení na ně čekají jednodenní prázdniny. Na ně budou navazovat jarní prázdniny.

Z Královéhradeckého kraje budou mít jarní prázdniny jako první školáci z okresu Náchod. A to v termínu od 1.2. – 7.2.2021.

8.2 – 14.2.2021 si budou moci užít školáci z okresů Rychnov nad Kněžnou a Jičín.

15.2. – 21.2.2021 čekají prázdniny na děti z okresu Trutnov.

Školáci z okresu Hradec Králové budou jarní prázdniny uzavírat v termínu od 8.3. – 14.3.2021.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky školy, vysvědčení, elektronicky, e-mail, slovní hodnocení, koronavirus, pandemie, základní škola, Hradec Králové, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řada škol bude rozdávat vysvědčení elektronicky. Na to přistoupí i většina hradeckých biskupských škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.