Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Základní škola v Podharti má nové multimediální jazykové učebny

Stavební práce probíhaly částečně za provozu školy a trvaly od poloviny června do konce září. „Nejprve bylo třeba půdu vyklidit, rozebrat původní podlahu a nahradit ji novou nosnou železobetonovou konstrukcí. Následně byly ze sádrokartonových příček vybudovány nové učebny včetně nových elektroinstalací, rozvodů vody, podlahových krytin a osvětlení. Nainstalována byla nová střešní okna, která mají elektronické dálkové ovládání, jedna z učeben je prosvětlena také francouzským oknem,“ popsal práce místostarosta Jan Helbich.

Přístup do učeben je bezbariérový, stejně tak jako celý areál vnitřních prostor školy. Poté, co byly dokončeny stavební práce došlo k vybavení učeben.  „Samozřejmostí je nábytek jako židle, lavice, katedry, v obou učebnách jsou multimediální stoly pro audio/video techniku, tabule s ramenem, dataprojektory, ozvučení, vizualizéry a další. V obou učebnách je také bezdrátové připojení k internetu,“ doplnil místostarosta.

Základní škola Podharť jazykové učebny neměla. „Učebna, která byla vybudována jako jazyková, musela ustoupit kmenové třídě. Nyní máme dvě nové moderní učebny a těšíme se, až je začneme s žáky naplno využívat. Určitě se tím zvýší kvalita výuky,“ poznamenala ředitelka ZŠ Podharť Edita Vaňková.

Stavení práce včetně vybavení, vyšly na více jak 6,5 milionu korun. Město Dvůr Králové nad Labem získalo na financování projektu z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím MAS Královédvorsko více než tří milionovou dotaci. Zbylou část město uhradilo ze svého rozpočtu.

Do modernizace vybavení základních škol, které zřizuje město, se investuje průběžně, a to za přispění evropských dotací. Před třemi lety byly vybudovány a vybaveny nové odborné učebny na ZŠ Strž a ZŠ 5. května.

„V roce 2019 byla dokončena sdílená učebna informatiky a robotiky, která vznikla v prostorách SPOŠ a má sloužit pro výuku žáků všech základních škol ve městě, a na jaře 2020 skončila rozsáhlá rekonstrukce půdních prostor budovy A ZŠ Schulzovy sady, kde vznikly 4 nové odborné učebny včetně zázemí. Nyní se začneme zabývat přípravami modernizace učeben budovy B ZŠ Schulzovy sady,“ dodala místostarostka Alexandra Jiřičková, která má v gesci mimo jiné také školství.

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz

Štítky Podharť, Dvůr Králové nad Labem, jazyková učebna, škola, učebna, základní škola, Edita Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola v Podharti má nové multimediální jazykové učebny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.