Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do škol se dnes vrátí jen děti z 1. a 2. tříd základních škol. Ostatní se budou učit opět na dálku

Dětem skončily včerejším dnem prodloužené vánoční prázdniny. Ne všechny se ale vrátí do školních lavic. K dnešnímu dni do nich usednou jen žáci prvních a druhých tříd základních škol. Otevřeny zůstanou i mateřské a speciální školy. Na zbylých školách se bude vyučovat distančně.

Druhá vlna koronavirové epidemie omezila provoz škol od první poloviny října. Postupně se začali vracet zpět do lavic žáci v omezené míře od 18. listopadu. Poslední vlna uvolnění opatření ve školách byla 7. prosince.

V té době byla zahájena střídavá prezenční a distanční výuka studentů na středních školách. Na vysokých školách byla obnovena praktická výuka ve skupinách do dvaceti lidí.

I školy nastupují do pátého stupně systému PES

Ode dneška se školy budou řídit podle pátého, tedy nejpřísnějšího stupně protiepidemického systému PES. Podle předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renaty Schejbalové, ale bude znovuzavedení distanční výuky problematické pro poslední ročníky.

„Nejhorší je tato situace pro letošní maturanty. Ti přišli v minulém školním roce skoro o polovinu vyučování a v tomto školním roce skoro ve škole nebyli," řekla Schejbalová.

Studenti se budou učit podle dříve připravených rozvrhů pro potřeby on-line výuky. Obdobná situace nastane i u žáků devátých tříd. Podle zástupců asociace je denní výuka účinnější než výuka přes internet. Dálková výuka má menší zásah a je časově náročnější na přípravu učitelů.

Pátý stupeň protiepidemického systému PES a opatření s ním spojená, budou platná zatím do 10. ledna.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky studenti, žáci, ČR, 5.stupeň, PES, škola, distanční výuka, internet, prezenční, Protiepidemický systém České republiky, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do škol se dnes vrátí jen děti z 1. a 2. tříd základních škol. Ostatní se budou učit opět na dálku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.