Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradečtí učitelé starající se o děti lékařů, hasičů a policistů dostanou odměnu

Vedení Hradce Králové rozhodlo o uvolnění 280 tisíc korun na odměny pro učitele, kteří se během pandemie starali o děti rodičů v první linii. V krajské metropoli takto fungovali tři základní školy a jedna speciální mateřská škola.

„Základní škola Josefa Gočára byla první, která se nabídla, že pomůže a s ohledem na platná opatření zajistí výuku pro děti pracovníků ve vybraných oblastech. O děti se během nouzového stavu staralo dvanáct zaměstnanců. Školu navštěvovalo zhruba 50 dětí. Rozdělené byly do čtyř skupin, které se mezi sebou nesměly potkávat,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek (Zelení).

Jelikož se maximální možná kapacita základní školy Josefa Gočára během pár dnů naplnila, přidala se i základka Sever a Štefanikova. V nich pracovalo během pandemie celkem 28 učitelů.

Rada Hradce Králové schválila pro tyto pedagogy jednorázovou odměnu. Z městského rozpočtu uvolnila celkem 280 tisíc korun. Každý z nich tak získá jakýsi jeden pandemický plat navíc.

Ohodnoť článek

Foto Ester Havlova | ArchiWeb

Štítky učitel, pedagog, odměna, Hradec Králové, pandemie, základní, mateřská, škola, IZS, rada, město, základní škola, Josef Gočár, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí učitelé starající se o děti lékařů, hasičů a policistů dostanou odměnu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.