Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Univerzitu Hradec Králové se zítra vrátí část studentů. Ostatní budou pokračovat v on-line výuce

Opatření proti koronaviru se zmírňují a Univerzita Hradec Králové se proto chystá na návrat některých svých studentů. Od zítřejšího dne by se do ní mělo vrátit 450 z nich. Běžně tu studuje 6500 lidí plus zahraniční studenti. Těch ale kvůli koronaviru v letošním akademickém roce výrazně ubylo. Zbývající studenti budou pokračovat v on-line výuce.

"Asi stovka studentů studuje přírodovědné obory a asi 350 je z pedagogické fakulty," řekl mluvčí Univerzity Hradec Králové Jakub Novák.

Univerzita ladí v současné době detaily. Laborantky přírodovědecké fakulty včera připravovaly roztoky pro laboratorní výuku. Jiní studenti posledních ročníků se vrátí k praktické výuce.

Studentů, kteří vypomáhají z pracovní povinnosti v době nouzového stavu v sociálních službách, se zatím návrat netýká. V kraji jich takto vypomáhá třiadvacet. Ve skutečnosti jich je zapojeno více. „Bohužel neumíme trasovat dobrovolnické nasazení našich studentů, stejně jako uložení pracovních povinností v ostatních krajích České republiky," řekl Novák.

Od zítřejšího dne je vládou povolena praktická výuka závěrečných ročníků pro skupiny do dvaceti lidí. Dodržovat se ale musí všechna opatření. Studenti ostatních ročníků vysokých škol se mají vrátit do škol až v nižších stupních rizika posuzovaného podle protiepidemického systému PES ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Univerzita Hradec Králové, návrat, studenti, rozvolnění, on-line, Hradec Králové, Jakub Novák, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Univerzitu Hradec Králové se zítra vrátí část studentů. Ostatní budou pokračovat v on-line výuce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.