Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pozvánka na Den bezpečnosti do Trutnova

PR článek

Markétina dopravní výchova přiváží do Trutnova program Den bezpečnosti. Přijďte se s Týmem silniční bezpečnosti, který program připravil, pobavit, zasoutěžit a něco se naučit v neděli 6. září do Střediska volného času. Celodenní program je zaměřen na bezpečnost silničního provozu. Chybět nebudou složky integrovaného záchranného systému a biketrialová show.

Tým silniční bezpečnosti připravil pod záštitou Mgr. Martina Červíčka, brig. Generála v. v., 1. náměstka hejtmana Královehradeckého kraje, program Den bezpečnosti v areálu Střediska volného času. Pro děti i dospělé jsou připraveny základní témata bezpečného pohybu v silničním provozu zážitkovou formou. „S dětmi formou hry projdeme povinnou výbavu jízdního kola, správné připevnění cyklistické přilby či zásady bezpečného poutání ve vozidlech. Rodičům poradíme, jak správně vybírat dětskou autosedačku, jak ji připevnit do automobilu nebo jak se bezpečně usadit v roli řidiče,“ láká Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti. Na návštěvníky v rámci celodenního programu čekají odměny z projektu Markétina dopravní výchova, které si děti zaslouží za proškolení či účast v soutěžích.

Chybět nebude ukázka techniky Integrovaného záchranného systému a městské policie, ukázka první pomoci a zdravovědy Českého červeného kříže, soutěž o reflexní předměty a další. Těšit se můžete také na biketrialovou show Martina Šimůnka. Veškeré aktivity Střediska volného času v Trutnově mohou návštěvníci v rámci akce od 10 do 15 hodin využít.

Program je součástí projektu Markétina dopravní výchova, oblíbeného nejen u dětí, ale také u rodičů a pedagogů. V rámci projektu se po celé České republice konají programy v mateřských a základních školách, školí se učitelé mateřských a základních škol, preventisté Policie ČR a strážníci obecních policií, distribuují se didaktické a zábavné materiály s tématikou dopravní výchovy. Veškeré výstupy jsou volně ke stažení a tisku i na webovém portálu www.dopravnivychova.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bezpečnost, pozvánka, silnice, doprava, cyklista, Trutnov, PR, text, den, neděle, volný čas, projekt, Martin Červíček, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, Český červený kříž, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozvánka na Den bezpečnosti do Trutnova  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.