Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krkonošské letní tábory se uskuteční letos poprvé za přísných hygienických pravidel

Krkonošské horské letní tábory, které pořádá o prázdninách ve dvou turnusech Správa Krkonošského národního parku (KRNAP), budou v plánovaných termínech. Letos poprvé se uskuteční za přísných hygienických podmínek. První turnus bude poslední červencový týden na Medvědí boudě, druhý se bude konat o prvním srpnovém týdnu na Lyžařské boudě.

,,Čekali jsme na uvolnění opatření. K tomu došlo a pořádání našich táborů proto nic nebrání. Přípravy jsou v plném proudu. Budeme více kontrolovat zdravotní stav dětí, ráno jim budeme měřit teplotu, počítáme s přísnějšími hygienickými opatřeními. To by ale neměl být problém," řekla jedna z organizátorek táborů Správy KRNAP Kamila Nývltová.

Podle vládních rozhodnutí jsou letní dětské tábory povoleny maximálně pro 500 účastníků, u stanových táborů je limit 100 lidí.

Krkonošské horské tábory, zaměřené na poznávání horské přírody, se do limitu bez problému vejdou. První turnus bude pro dvacet dětí prvního stupně základních škol, druhý pak pro 20 až 30 dětí ve věku devět až 15 let. Děti jsou ubytovány na horských boudách. "Zájem je tradičně velký, tábory pořádáme desítky let, musíme děti odmítat," řekla Nývltová.

Správa KRNAP pořádá ročně dva letní tábory v horách a také dva příměstské. Ročně v nich je přibližně 80 dětí.

Ohodnoť článek

Foto KRNAP

Štítky Krkonošský letní tábor, KRNAP, koronavirus, hygiena, opatření, děti, dětský tábor, Správa Krkonošského národního parku, Medvědí bouda, Kamila Nývltová, Krkonošský národní park, Lyžařská bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošské letní tábory se uskuteční letos poprvé za přísných hygienických pravidel  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.