Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do školních lavic se vrátili žáci 6. až 8. tříd základních škol. Ve Dvoře byl zájem velký

Včera se mohli vrátit do škol i žáci šestých až osmých tříd. I přesto, že je docházka dobrovolná, ve Dvoře Králové nad Labem byl zájem o návrat mezi školáky obrovský. U ostatních, kteří zůstali doma, pokračuje online výuka.

Ředitelé škol nejprve provedli mezi rodiči průzkum, jestli děti do škol nastoupí, nebo ne „Každá škola si zajištění a způsob výuky stanovila sama podle svých personálních možností, zvolila např. konzultace se zaměřením na stěžejní předměty nebo třídnické hodiny. Zároveň bylo třeba vše sladit s online výukou žáků, kteří až do konce školního roku zůstanou doma,“ vysvětluje místostarostka města Alexandra Jiřičková.

ZŠ Podharť

Například na ZŠ Podharť projevily zájem tři čtvrtiny žáků 6. až 8. tříd. Školáci jsou rozděleni do 6 skupin. Zatímco šestý a sedmý ročník bude chodit do školy dvakrát týdně na čtyři vyučovací hodiny, žáci osmých tříd budou mít vyučování jen jeden den v týdnu. Kromě třídnických hodin budou mít hlavně matematiku, český jazyk a cizí jazyk. Pokračuje i online výuka. 

ZŠ Strž

Na ZŠ Strž se vrátily přibližně dvě třetiny žáků 6. až 8. tříd. I pro ně škola nachystala konzultační skupinové aktivity. Samozřejmě se pokračuje i ve výuce na dálku formou týdenních učebních plánů a možné jsou i online konzultace.

ZŠ 5.května

Čtyři skupiny vytvořili z žáků 6. až 8. tříd na ZŠ 5. května. Nachystali pro ně dopolední konzultace matematiky, českého jazyka a anglického jazyka a také třídnické hodiny. Každá skupina má vyhrazeno jedno dopoledne v týdnu.

ZŠ Schulzovy sady

Dost specifická situace nastala v ZŠ Schulzovy sady. Tady se vytvořilo celkem 26 skupin žáků 6. až 8. tříd, pro které se ale škola otevře až v pondělí 15. června. „Kladli jsme skutečně důraz na to, aby do školy mohlo přijít každé dítě, které o to projeví zájem, a mohlo se setkat se spolužáky a učiteli, odevzdat domácí práce, vyzvednout si školní potřeby, vyklidit skříňku a podobně,“ podotýká ředitel ZŠ Schulzovy sady Ivan Jugl.

„Při tomto množství skupin, k němuž je třeba přičíst také dalších devatenáct skupin žáků 1. stupně, však nejsme schopni zajistit jejich umístění. Proto jsme se rozhodli zachovat fungující online výuku až do 12. června, v týdnu od 15. června postupně ukončit vzdělávání na dálku a zároveň od tohoto týdne umožnit s ohledem na kapacitu školy a hygienická doporučení setkání žákovských skupin. Ta se budou konat jednou týdně v určených učebnách,“ dodává Jugl.

Během výuky a ve školních budovách platí všude i nadále přísná hygienická opatření.

Ohodnoť článek

Foto maminka.cz

Štítky základní škola, Dvůr Králové nad Labem, žáci, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do školních lavic se vrátili žáci 6. až 8. tříd základních škol. Ve Dvoře byl zájem velký  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.