Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do základních škol v Hradci Králové se letos přihlásilo přes tisíc prvňáčků. Do školy všichni nenastoupí

Během dubna se v Hradci Králové konal online zápis prvňáčku do prvních tříd základních škol. K zápisu se zaregistrovalo 1180 dětí, z nichž 206 požádalo o odklad školní docházky. Do lavic by tak v září měla usednout necelá tisícovka prvňáčků.

Kolik ve finále nastoupí prvňáčků je těžké odhadovat. Přesné číslo je známo většinou na konci září. Změny můžou dorazit například s dodatečným odkladem nebo stěhováním. „Předpokládáme, že to bude o něco málo více než loni, kdy do prvních tříd nastoupilo 906 žáčků. Počítáme, že v městských sedmnácti základních školách otevřeme 41 prvních tříd,“ řekl náměstek primátora Martin Hanousek (Změna pro Hradec a Zelení).

U přijetí do prvních tříd na základních školách v Hradci Králové mají přednost děti ze spádové oblasti. „Letos se pouze na jedné škole stalo, že počet přihlášených dětí byl větší než kapacita prvních tříd a muselo se tak přistoupit k losování,“ vysvětluje náměstek Hanousek. To se konalo na Základní škole SNP na Slezském předměstí. Z jednadvaceti žáků los vybral šestnáct.

Rodiče nevylosovaných prvňáčků si tak budou muset zvolit jinou základní školu, ve které ještě volné místo je.

Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol. V probíhajícím školním roce je v městských školách 41 prvních tříd s 906 žáky.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky školy, první třída, žáci, zápis, Hradec Králové, los, ZŠ SNP, spádová oblast, základní škola, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do základních škol v Hradci Králové se letos přihlásilo přes tisíc prvňáčků. Do školy všichni nenastoupí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.