Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do ZŠ Bezručova v Hradci Králové se chystá 60 procent žáků prvního stupně

Dezinfikování prostor nebo úprava zasedacího pořádku ve třídách, i tak to tento týden vypadalo v královéhradecké ZŠ Bezručova. Do této školy se od pondělí 25. května na prvním stupni chystá více než polovina žáků. Škola má 689 dětí, z nich 394 na prvním stupni.

"Na výuku od pondělí přijde 218 žáků, to je asi 62 procent. Očekávali jsme menší zájem. Hlásí se i na odpoledne do družiny," řekl ředitel školy František Obr.

Na prvním stupni mají 16 tříd a ze žáků, kteří se k nástupu do školy z prvního stupně přihlásili, vytvoří stejný počet skupinek. Podle nařízení ministerstva školství může být v jedné třídě pouze 15 žáků.

O odpolední pobyt dětí ve škole mají zájem hlavně rodiče dětí od první do třetí třídy, čtvrťáci a páťáci budou většinou odcházet domů po vyučování. "Normálně máme osm oddělení družiny, na odpoledne jsme ale museli vytvořit devět skupin," řekl Obr.

Jedním z mnoha povinných opatření, která mají omezit šíření koronaviru, je nošení roušek ve společných prostorách škol. "Třídy jsou uklizené, vydezinfikované, každá třída má připravený hygienický koutek. Připravili jsme pro děti za pomocí 3D tiskárny také 220 ochranných štítů. Kromě roušek je budou moci děti používat," řekl Obr.

První skupina žáků by měla do školy přijít v pondělí už v 7:30, tak aby se do 8:00 do tříd za dodržování přísnějších hygienických pravidel všechny děti dostaly.

"První den bude asi organizačně nejnáročnější. I když rodiče dnes dopis s instrukcemi dostanou, děti budeme muset více dirigovat, co mají dělat. Poradili jsme si s deváťáky, tak si myslím, že to zvládneme i s prvním stupněm," řekl ředitel.

Školy uzavřely po vládním nařízení kvůli koronavirové nákaze v březnu. První stupeň základních škol se v ČR otevře od 25. května, účast na výuce bude dobrovolná, školy musí zároveň zachovat i distanční vzdělávání.

Autoři | Foto MMHK

Štítky školy, koronavirus, Hradec Králové. ZŠ Bezručova, studenti, opatření, příprava, Hradec Králové, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ZŠ Bezručova v Hradci Králové se chystá 60 procent žáků prvního stupně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.