Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do domu dětí a mládeže ve Dvoře se od 18. května vrátí děti. Kroužky budou fungovat až do konce června

Od pondělí příštího týdne obnoví svůj provoz Domu dětí a mládeže Jednička ve Dvoře Králové nad Labem pro veřejnost. Své oblíbené kroužky tak budou moci děti znovu začít navštěvovat. Z původní nabídky jich bude otevřeno 41.

„Z kroužků, které se konají v DDM nebo v externích prostorech, jich neotevřeme zhruba dvacet. Jedná se o ty, kde nejsme schopni zajistit externí lektory, protože někteří z nich patří do rizikových skupin a my je nemáme kým nahradit. Nebudou se také konat kroužky, které jsme vedli na ZŠ 5. května a stále čekáme na vyjádření ZŠ Bílá Třemešná, zda tam budou mít o obnovení kroužků zájem,“ říká ředitelka DDM Jednička Iveta Hanušová.

Naplněnost jednotlivých kurzů je ale individuální. „Oslovili jsme rodiče, zda budou děti na kroužky posílat. V návaznosti na zpětnou reakci jsme pak zrušili ty, kam by docházelo pouze jedno dítě, od dvou zájemců ale tam, kde to bude možné, fungovat budeme. V některých případech bude dokonce kapacita kroužků téměř naplněna,“ upřesňuje Hanušová.

Znovuobnovení provozu bude probíhat za zvýšených hygienických opatření. „Protože kroužky začínají většinou ve stejnou hodinu, abychom zabránili hromadění dětí u vstupu do budovy, otevřeme dva vchody, kromě hlavního i nouzový,“  říká Hanušová. U každého vchodu bude pracovník, který si od dětí vezme rodiči podepsané čestné prohlášení o bezinfekčnosti. Děti budou pracovníkem rozděleny do jednotlivých kroužků, budou jim vydezinfikovány ruce a poté předáni vedoucím. U kroužků, kde to bude možné, se zajistí mezi dětmi rozestupy. Nošení roušek bude záležet na typu činnosti. V případě kolektivní práce je budou muset mít, v případě aktivit na zahradě v areálu ne. Činnosti dětí se případně budou střídat, aby nemusely být v roušce po celou dobu.

Zatímco kroužky budou otevřeny až do pátku 26. června, všechny akce pro veřejnost, které DDM Jednička plánoval na tento a příští měsíc, byly nakonec zrušeny. „Týká se to okresních kol soutěží pro školy, závěrečné akademie, Dnu dětí, sportovních her pro mateřské školy a dalších," doplňuje Hanušová.

Pracovníci domu dětí v průběhu uzavření nelenili. Kromě nabídky kroužků na další sezonu už připravují prázdninové tábory. „Rádi bychom, aby se konaly. Zatím jsme nechali v platnosti původní táborový program – tři pobytové, jeden stanový a řadu příměstských táborů, jen jsme vyzvali rodiče, aby zatím platby nehradili. I tak již mají někteří zaplaceno. Nyní čekáme na pokyn vlády, zda tábory povolí a za jakých podmínek, nebo zda je zruší. Pak bychom peníze samozřejmě vraceli,“ dodává ředitelka Hanušová. To, jestli se tábory uskuteční, bude jasno po dnešním dopoledním jednání vlády.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dvurkralove.cz

Štítky Dům dětí a mládeže Jednička, kroužky, tábory, Dvůr Králové nad Labem, Bílá Třemešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do domu dětí a mládeže ve Dvoře se od 18. května vrátí děti. Kroužky budou fungovat až do konce června  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.